Image Alt

Vegissima

  /  Blog   /  Mit jelent számodra az aktív életmód?
Aktív életmód | Vegissima Blog

Mit jelent számodra az aktív életmód?

Beszéljünk a napi kis “igen”-ekről és hagyjuk a kifogásokat a padláson!

Ma korán reggel futás közben azon mosolyogtam magamban, hogy nyilván csak én vagyok az az őrült, aki ebben metsző, erős szélben és szemerkélő esőben is kimegy a gátra, hiszen teremtett lélekkel nem találkoztam a közel 10km-es utam alatt… Igen, aktív életmód őrült, de legalább következetes! Az időjárás is csak egy faktor, amire lehet körülményként tekinteni, vagy kifogásként használni!

Számomra csupán egy tényező a sok közül, amihez alkalmazkodom (megfelelő cipő és ruházat meglepően sokat segít!) Szóval az, hogy EGÉSZséges vagy, és jól érzed magadat a bőrödben, szerintem ezeknél a kis “igen”-eknél kezdődik!

 

Nincs varázsszer: mozogj az egészségedért!!

Az egészséges életmódnak, amit képviselek, amiben hiszek és amit tanítok, az aktív életmód, ill. rendszeres sport legalább olyan fontos része, mint a táplálkozás! Ezek kéz a kézben járnak, és együtt igazán ütősek, hatásosak! Nincs varázslat, ne várd a csodát!!! Matek van, meg kémia! Matek = hányszor emeled meg a popsidat 1 héten, kémia = mit viszel be a szervezetedbe táplálékként és az hogyan hasznosul! EZ a megoldóképlet, minden más csak szemfényvesztés!

És mindezt hatványozottan igaznak tartom a COVID19 időszakában! Tudjuk, hogy a friss levegőn nem terjed olyan könnyen a vírus, mint zárt térben. Az erdőben kirándulva még akár a rég nem látott családtagjaiddal, barátaiddal is találkozhatsz! Hiszen ott tudtok távolságot tartani, miközben jó kis kardio edzésben vesztek részt! Kirándulj, kocogj, korizz a friss levegőn minél többet! A hátizsákban pedig mindig legyen egy kulacs víz és valami klassz, növényi nasi. Mint pl. csíkokra vágott répa, zellerszár, alma, magvak, kókusz darabkák, aszalt gyümölcs.

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X