Image Alt

Vegissima

  /  Blog   /  Diéta vagy Életmódváltás?
Diéta helyett életmódváltás | Vegissima

Diéta vagy Életmódváltás?

Diéta vagy életmódváltás? Nagyon sokakat foglalkoztat a kérdés, hogyan is érdemes fogyókúrázni úgy, hogy az eredmény hosszú távon is fenntartható legyen. A kérdés súlyának megfelelően információ tengert találhatunk a témáról. És persze nekem is van véleményem. Mégpedig nagyon határozott.

 

Mi a baj a diétaprogramokkal?

Szerintem a gyors eredménnyel kecsegtető diéták a sokszor labilis akaraterőre alapoznak! Ez azért rossz stratégia, mert emberek vagyunk, az érzelmeink vezérelnek minket, és előbb utóbb mindenki elfárad mentálisan is, hiszen folyamatosan ki vagyunk téve a kísértéseknek!

A diétázó személy hirtelen nagyon szigorú (sokszor irreális) keretek közé szorul, amelynek szinte elkerülhetetlen következménye, hogy adott ponton nem bírja tartani magát tovább, s a vége BUKÁS, legalábbis az illető így éli meg. Egy diéta során elkövetett baki sokakat annyira demoralizál, hogy utána azt érzik, kész, VÉGE, megbuktak és feladják… (Ha már bekaptam egy cikk csokit, akkor úgyis MINDEGY, megeszem az egész táblát! Ismerős?)

 

És akkor mi lehet a megoldás hosszú távon?

Ezzel szemben az életmódváltás a hosszú távra koncentrál és a HELYES SZOKÁSOK kialakítását célozza! Na ez az, amire lehet építeni, hiszen a szokásaink határozzák meg az egész életünket! Ha sikerül “átprogramozni” magunkat és a rossz szokásainkat (pl. péksütit eszünk reggelire, vagy estére tök éhesek vagyunk és jól bekajálunk lefekvés előtt) jókkal felülírni (rendszeres sport, teljes értékű ételek fogyasztása, stb.) akkor könnyen beláthatjuk, ha 90%-ban (de a Pareto elv alapján legyen csak 80%) helyesen táplálkozunk, akkor nem az 1 cikk csoki, vagy szelet süti lesz az, ami tönkreteszi az egészségünket, vagy az alakunkat!

Az életmódváltáshoz nagyfokú TUDATOSSÁGRA van szükségünk a mindennapokban, és olyan stabil, jó szokásokra, amik garantálják, de legalábbis elősegítik a helyes döntést. Mert minden egyes alkalommal, amikor ételt teszünk a szánkba, DÖNTÜNK az egészségünkről! Sejtszinten abból épülünk fel, amit elfogyasztunk, nem árt ezt a gondolatot jó alaposan bevésni! A növényi alapú táplálkozásra való átállással pont ezt tudod megvalósítani, gyere és kóstolj bele egy diéta-mentesen fitt, boldogabb ÉLETBE!

 

Összefoglalva tehát a Diéta vagy Életmódváltás dilemmában én egyértelműen az életmódváltás oldalán állok. Életmódváltó programomról honlapomon bővebben olvashatsz.

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X