Image Alt

Vegissima

  /  Blog   /  Klímavédelem
Klímavédelem | Vegissima

Klímavédelem

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy naponta (!) 30 ezer hektár erdőt vágnak ki a Földön. Ez háromszorosa Magyarország területének.

Klímavédelem és állatvédelem…. Az emberiség nagyon rosszul áll ezzel a kérdéssel, az erdők szisztematikus kipusztításával egyértelműen saját maga ellen dolgozik. Irtja a szén-dioxidot elnyelő és oxigént termelő fákat és ugyanazzal a lendülettel elveszi az erdőkben élő állatok élőhelyét. Így sok faj veszélyeztetett, és akár ki is pusztul. Ráadásul a kiirtott erdők helyén jelentős részben legelőket, állatfarmokat alakít ki. Ezeken a területeken marhát, disznót, csirkét és egyéb háziállatot tart, gondoz, etet ipari körülmények között, majd leöli őket antihumánus módon. Aztán valahol messze feldolgozzák a húsukat, bőrüket és megint máshol a világon az asztalunkra kerülnek, vagy pl. táskát készítenek belőlük.

Ma már a klímavédelem egyik leginkább tudományosan alátámasztott tétele, hogy Földünk ökoszisztémájának védelme érdekében fontos volna az emberiségnek minél kevesebb állati terméket fogyasztania. Ha még nem láttad, feltétlenül nézd meg David Attenborough új filmjét!

Növényi táplálkozással a klímavédelemért és az állatvédelemért

Az állattenyésztésnél pazarlóbb, környezetkárosítóbb tevékenység kevés létezik a világon. Ezért fontos, hogy minél többen és minél hamarabb az állati eredetű termékek fogyasztásától a növényi alapú táplálkozás felé forduljunk! Ne gondold, hogy te egyéni szinten nem tudsz a káros folyamatok ellen tenni, mert abszolút tudsz! Ha te teszel egy lépést, a környezetedet is húzod magaddal, és elindul a dominó hatás. Sőt, már el is indult, a folyamat minden fejlett társadalomban érzékelhető a hatása! És egyáltalán nem azt mondom, hogy azonnal felejtsd el azokat a finomságokat, amiket eddig nagy élvezettel fogyasztottál. Csak annyit mondok, hogy legyél tudatosabb a világ történéseire és válj nyitottá az étkezésedben! Minél több zöldség, gyümölcs fogyasztásával nem mellékesen azt is eléred, hogy te magad is egészségesebbé válsz. És ez szerintem egy korántsem elhanyagolható mellékhatás :)).

 

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X