Brokkolis lencsés vendégváró
Tartalmas, gusztusosan tálalható vendégváró. Szeretem a réteslapba, leveles tésztába csomagolható finomságokat, mert könnyen elkészíthető, mégis látványos étel lesz a végeredmény! Több, hasonló sós receptet is lefejlesztettem már, ez az egyik kedvenc.
10
perc
előkészület
30
perc
elkészítés
3
/5
nehézség
Hozzávalók
1 réteshez:
- 6 db tk. réteslap (ezek nagyon vékonyak uh ennyivel vágható szépen)
- 1 csésze (szűk 2 dl) lencse
- 2 csésze friss vagy fagyasztott brokkoli
- 1 tk. dijoni
- 1 tk. édes magos mustár
- 1 tk. fokhagymasó
- 1 ek. növényi tejföl
- 1 nagy marék dió
- só, bors, szerecsendió, őrölt babér és kömény
- pár spriccentés olívaolaj
Elkészítés:
- A lencsét teljesen puhára főzzük sós vízben, annyira, hogy villával össze lehessen törni. Hozzákeverjük a mustárokat, őrölt babért, köményt, sót, borsot. Nyugodtan lehet kissé pikánsabb.
- A brokkolit is puhára pároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a fokhagymasóval, őrölt szerecsendióval, növényi tejföllel, borssal.
- A lencsét és a brokkolit egymásra rétegezve eloszlatjuk az egymásra fektetett réteslapok egyik oldalán, majd feltekerjük szorosan, megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk tört dióval és óvatosan, hogy le ne égesse a tetejét, 160-180 fokon ropogósra sütjük. A maradék diót mellé rakjuk ropogtatni.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás