Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Brokkolis lencsés vendégváró

Brokkolis lencsés vendégváró

Tartalmas, gusztusosan tálalható vendégváró. Szeretem a réteslapba, leveles tésztába csomagolható finomságokat, mert könnyen elkészíthető, mégis látványos étel lesz a végeredmény! Több, hasonló sós receptet is lefejlesztettem már, ez az egyik kedvenc.

10 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

3 /5

nehézség

Hozzávalók
1 réteshez:

  • 6 db tk. réteslap (ezek nagyon vékonyak uh ennyivel vágható szépen)
  • 1 csésze (szűk 2 dl) lencse
  • 2 csésze friss vagy fagyasztott brokkoli
  • 1 tk. dijoni
  • 1 tk. édes magos mustár
  • 1 tk. fokhagymasó
  • 1 ek. növényi tejföl
  • 1 nagy marék dió
  • só, bors, szerecsendió, őrölt babér és kömény
  • pár spriccentés olívaolaj
Vegissima | Receptek

Elkészítés:

  1. A lencsét teljesen puhára főzzük sós vízben, annyira, hogy villával össze lehessen törni. Hozzákeverjük a mustárokat, őrölt babért, köményt, sót, borsot. Nyugodtan lehet kissé pikánsabb.
  2. A brokkolit is puhára pároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a fokhagymasóval, őrölt szerecsendióval, növényi tejföllel, borssal.
  3. A lencsét és a brokkolit egymásra rétegezve eloszlatjuk az egymásra fektetett réteslapok egyik oldalán, majd feltekerjük szorosan, megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk tört dióval és óvatosan, hogy le ne égesse a tetejét, 160-180 fokon ropogósra sütjük. A maradék diót mellé rakjuk ropogtatni.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

5 1 vote
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X