Céklakrémleves
Ez a csodaszép, élénk színű krémleves az egyik személyes kedvencem. Inkább az őszi-téli hangulathoz passzol. A cékla is egy csodanövény. Amellett, hogy tele van vassal és antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásáról is híres, így gyakran építem be tisztítókúráimba. Ezt a levest csak úgy hívom: folyékony bársony.
10
perc
előkészület
30
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók
4 személyre:
- 1-2 ek. kókuszolaj
- 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
- 2 fokhagyma, összenyomva
- pici darabka gyömbér, meghámozva és felszeletelve
- 1 tk. kókuszvirág cukor, vagy nádcukor
- 3 közepes méretű cékla apróra feldarabolva
- 2 pohár zöldségalaplé, vagy víz
- 1 dl kókusztejszín
- tengeri só, ízlés szerint
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten egy wokban. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, cukrot és kevergesd gyakran, amíg karamellizálódik, kb. 10 perc.
- Add hozzá a feldarabolt céklát és párold, amíg meg nem puhul, kb. 30-35 perc. Néha keverd meg. Fűszerezd tengeri sóval, frissen őrölt borssal, majd öntsd rá az alaplevet /vizet.
- Turmixold megfelelő sűrűségűre, add hozzá a kókusztejszínt, amikor készen van.
- Díszítheted apróra vágott pisztáciával, zöldekkel, friss retekkel.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás