Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Leves   /  Céklakrémleves

Céklakrémleves

Ez a csodaszép, élénk színű krémleves az egyik személyes kedvencem. Inkább az őszi-téli hangulathoz passzol. A cékla is egy csodanövény. Amellett, hogy tele van vassal és antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásáról is híres, így gyakran építem be tisztítókúráimba. Ezt a levest csak úgy hívom: folyékony bársony.

10 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Hozzávalók
4 személyre:

  • 1-2 ek. kókuszolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 fokhagyma, összenyomva
  • pici darabka gyömbér, meghámozva és felszeletelve
  • 1 tk. kókuszvirág cukor, vagy nádcukor
  • 3 közepes méretű cékla apróra feldarabolva
  • 2 pohár zöldségalaplé, vagy víz
  • 1 dl kókusztejszín
  • tengeri só, ízlés szerint
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten egy wokban. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért, cukrot és kevergesd gyakran, amíg karamellizálódik, kb. 10 perc.
  2. Add hozzá a feldarabolt céklát és párold, amíg meg nem puhul, kb. 30-35 perc. Néha keverd meg. Fűszerezd tengeri sóval, frissen őrölt borssal, majd öntsd rá az alaplevet /vizet.
  3. Turmixold megfelelő sűrűségűre, add hozzá a kókusztejszínt, amikor készen van.
  4. Díszítheted apróra vágott pisztáciával, zöldekkel, friss retekkel.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

3 1 vote
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X