Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Desszert   /  Chia puding szirupos fügével

Chia puding szirupos fügével

A chia mag az egyik legnépszerűbb ‘super food’, az egészséges táplálkozás egyik alappillére. Szuperételnek nevezzük azt a táplálékot, amelynek tápértéke kiemelkedően magas. A chia mag tele van rosttal, fehérjével, mangánnal, kalciummal és egyben remek Omega-3 forrás is. Pudingként, zabkásához keverve érdemes rendszeresen fogyasztani!

5 perc

előkészület

20 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Hozzávalók:

Chia puding:

  • Másfél csésze növényi tej
  • Fél csésze chia mag
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Szirupos füge:

  1. Fejenként 6 szem füge
  2. 3 ek. juhar- vagy agave szirup
  3. Pár csepp vaníliaesszencia vagy 1 rúd kikapart belseje
  4. 1 kiskanál szőlőmagolaj vagy kókuszolaj

Elkészítés:

Chia puding:

  1. Egy keverőtálban alaposan keverjük el a hozzávalókat.
  2. Lefedve hűtsük egy éjszakán át (minimum 6 óra). A chia pudingnak sűrűnek és krémesnek kell lennie. Ha nem az, adjunk hozzá még egy kevés chia magot, és hűtsük lefedve további 1 órán át.
  3. Friss gyümölcsökkel rétegezve a legfinomabb! Hűtőben lefedve a maradék további 5 napig eláll.

Szirupos füge:

  1. A fügéket hosszában félbevágva egy nagy tálban marináljuk a többi hozzávalóval, majd 200 fokon kb. 20 perc alatt aranykaramell színűre sütjük őket.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

1.5 2 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X