Chia puding szirupos fügével
A chia mag az egyik legnépszerűbb ‘super food’, az egészséges táplálkozás egyik alappillére. Szuperételnek nevezzük azt a táplálékot, amelynek tápértéke kiemelkedően magas. A chia mag tele van rosttal, fehérjével, mangánnal, kalciummal és egyben remek Omega-3 forrás is. Pudingként, zabkásához keverve érdemes rendszeresen fogyasztani!
5
perc
előkészület
20
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók:
Chia puding:
- Másfél csésze növényi tej
- Fél csésze chia mag
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál vaníliakivonat
Szirupos füge:
- Fejenként 6 szem füge
- 3 ek. juhar- vagy agave szirup
- Pár csepp vaníliaesszencia vagy 1 rúd kikapart belseje
- 1 kiskanál szőlőmagolaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
Chia puding:
- Egy keverőtálban alaposan keverjük el a hozzávalókat.
- Lefedve hűtsük egy éjszakán át (minimum 6 óra). A chia pudingnak sűrűnek és krémesnek kell lennie. Ha nem az, adjunk hozzá még egy kevés chia magot, és hűtsük lefedve további 1 órán át.
- Friss gyümölcsökkel rétegezve a legfinomabb! Hűtőben lefedve a maradék további 5 napig eláll.
Szirupos füge:
- A fügéket hosszában félbevágva egy nagy tálban marináljuk a többi hozzávalóval, majd 200 fokon kb. 20 perc alatt aranykaramell színűre sütjük őket.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás