Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta
A cseresznye június ajándéka – ez az élénkpiros, roppanós, egyszerre fanyar és édesen zamatos gyümölcs szinte mindenkit meghódít!
Felhasználása nagyon sokrétű – csak úgy fáról eszegetve is csodás, de smoothiekba, gyümölcs és nem csak gyümölcs salátákba, gyümölcslevesekbe, pitébe, piskótákba, fűszerezve például sült tofu mellé pikáns öntetként, elrakva befőttnek, dzsemnek is remek. Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!
10
perc
előkészület
40
perc
elkészítés
2
/5
nehézség
Hozzávalók (közepes tepsire vagy 32 cm tortaformára):
- 120g kókuszjoghurt
- 3 ek. extra szűz oliva olaj
- 3 ek. bio napraforgó olaj
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 közepes kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- 1 bio lime reszelt héja és leve
- 1.5 dl barna nádcukor v ennek megfelelő édesítő
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- 2 ek. fehér tönkölyliszt
- bio búzafinomliszt, amennyit a keverék felvesz
- 2 -3 nagy marék szép, érett, félbevágott és kimagozott cseresznye
- A tálaláshoz porcukor v eritrit, növényi tejszín, citromfű, stb..
Elkészítés:
- Mosd meg, és félbe vágva magozd ki a cseresznyét! Fontos, hogy édes, ropogós és teljesen érett cseresznyét használj, különben a citrusokkal együtt túl fanyar lesz az összhatás.
- A lisztek, a sütőpor, a szódabikarbóna és a cseresznye kivételével minden hozzávalót kézi vagy robotgéppel keverj ki nagyon alaposan egy közepes méretű keverőtálban.
- Ehhez a folyós, homogén keverékhez add hozzá a két ek. tönkölylisztet,amit előzőleg elkevertél a sütőporral és szódabikarbónával, majd a finomlisztből fokozatosan, kanalanként annyit adagolj, hogy a tészta sűrű krémmé álljon össze.
- Béleld ki a sütőformát sütőpapírral, csorgasd bele a keveréket, és rakd ki a tetejét a cseresznyével.
- 170C fokra felmelegített sütőben középen folyamatosan ellenőrizve (kötőtű-próba, hogy a közepe mennyire folyós, illetve figyelni, hogy nem kapja-e le túl hamar a tetejét) süsd aranybarnára!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás