Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

A cseresznye június ajándéka – ez az élénkpiros, roppanós, egyszerre fanyar és édesen zamatos gyümölcs szinte mindenkit meghódít!
Felhasználása nagyon sokrétű – csak úgy fáról eszegetve is csodás, de smoothiekba, gyümölcs és nem csak gyümölcs salátákba, gyümölcslevesekbe, pitébe, piskótákba,  fűszerezve például sült tofu mellé pikáns öntetként, elrakva befőttnek, dzsemnek is remek. Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!
10 perc

előkészület

40 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Hozzávalók (közepes tepsire vagy 32 cm tortaformára):

  • 120g kókuszjoghurt
  • 3 ek. extra szűz oliva olaj
  • 3 ek. bio napraforgó olaj
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 közepes kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 bio lime reszelt héja és leve
  • 1.5 dl barna nádcukor v ennek megfelelő édesítő
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. fehér tönkölyliszt
  • bio búzafinomliszt, amennyit a keverék felvesz
  • 2 -3 nagy marék szép, érett, félbevágott és kimagozott cseresznye
  • A tálaláshoz porcukor v eritrit, növényi tejszín, citromfű, stb..

Elkészítés:

  1. Mosd meg, és félbe vágva magozd ki a cseresznyét! Fontos, hogy édes, ropogós és teljesen érett cseresznyét használj, különben a citrusokkal együtt túl fanyar lesz az összhatás.
  2. A lisztek, a sütőpor, a szódabikarbóna és a cseresznye kivételével minden hozzávalót kézi vagy robotgéppel keverj ki nagyon alaposan egy közepes méretű keverőtálban.
  3. Ehhez a folyós, homogén keverékhez add hozzá a két ek. tönkölylisztet,amit előzőleg elkevertél a sütőporral és szódabikarbónával, majd a finomlisztből fokozatosan, kanalanként annyit adagolj, hogy a tészta sűrű krémmé álljon össze.
  4. Béleld ki a sütőformát sütőpapírral, csorgasd bele a keveréket, és rakd ki a tetejét a cseresznyével.
  5. 170C fokra felmelegített sütőben középen folyamatosan ellenőrizve (kötőtű-próba, hogy a közepe mennyire folyós, illetve figyelni, hogy nem kapja-e le túl hamar a tetejét) süsd aranybarnára!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

VEGISSIMONDAY 2022.09. 26.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

A hónap témája – SZEPTEMBER

Immunrendszer erősítése gyógynövényekkel és táplálkozással   Szeptembertől a nappalok gyorsabban rövidülnek, beköszönt a őszi nap-éj egyenlőség. A nappalok rövidülése miatt fokozódik a napi hőingás és a nap végén gyorsan lehűl a levegő. A lehűlés pedig kedvez a kórokozók elszaporodásának. Az [...]

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 19.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X