Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

A cseresznye június ajándéka – ez az élénkpiros, roppanós, egyszerre fanyar és édesen zamatos gyümölcs szinte mindenkit meghódít!
Felhasználása nagyon sokrétű – csak úgy fáról eszegetve is csodás, de smoothiekba, gyümölcs és nem csak gyümölcs salátákba, gyümölcslevesekbe, pitébe, piskótákba,  fűszerezve például sült tofu mellé pikáns öntetként, elrakva befőttnek, dzsemnek is remek. Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!
10 perc

előkészület

40 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Hozzávalók (közepes tepsire vagy 32 cm tortaformára):

  • 120g kókuszjoghurt
  • 3 ek. extra szűz oliva olaj
  • 3 ek. bio napraforgó olaj
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 közepes kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 bio lime reszelt héja és leve
  • 1.5 dl barna nádcukor v ennek megfelelő édesítő
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. fehér tönkölyliszt
  • bio búzafinomliszt, amennyit a keverék felvesz
  • 2 -3 nagy marék szép, érett, félbevágott és kimagozott cseresznye
  • A tálaláshoz porcukor v eritrit, növényi tejszín, citromfű, stb..

Elkészítés:

  1. Mosd meg, és félbe vágva magozd ki a cseresznyét! Fontos, hogy édes, ropogós és teljesen érett cseresznyét használj, különben a citrusokkal együtt túl fanyar lesz az összhatás.
  2. A lisztek, a sütőpor, a szódabikarbóna és a cseresznye kivételével minden hozzávalót kézi vagy robotgéppel keverj ki nagyon alaposan egy közepes méretű keverőtálban.
  3. Ehhez a folyós, homogén keverékhez add hozzá a két ek. tönkölylisztet,amit előzőleg elkevertél a sütőporral és szódabikarbónával, majd a finomlisztből fokozatosan, kanalanként annyit adagolj, hogy a tészta sűrű krémmé álljon össze.
  4. Béleld ki a sütőformát sütőpapírral, csorgasd bele a keveréket, és rakd ki a tetejét a cseresznyével.
  5. 170C fokra felmelegített sütőben középen folyamatosan ellenőrizve (kötőtű-próba, hogy a közepe mennyire folyós, illetve figyelni, hogy nem kapja-e le túl hamar a tetejét) süsd aranybarnára!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Sült padlizsán különlegesség

Füstös, szaftos, fűszeres, látványos, ínycsiklandó… Ezek a szavak jutnak eszembe hirtelen erről mennyei mannáról! A krémesre sült padlizsán a fokyhagymás “tejföllel” és a fűszeres, ropogós feltéttel egyszerűen szentháromságot alkot! Előételnek, főételnek, de akár vendégvárónak is tökéletes! Gyorsan elkészül és garantáltan leveszi még a húsimádókat is a lábukról! 🙂

Superfood energiagolyók kurkuma lattéval

Ezek a csodás energiagolyócskák reggeli napindítónak is tökéletesek, de akár egészséges desszertként is megállják a helyüket! A superfood, vagyis “szuperétel” olyan alapanyagokat jelent, amelyeknek kimagasló beltartalmi értékeik vannak, úgyhogy nem csak finomak, hanem kifejezetten táplálóak, és egészségesek is ezek a falatkák! Cifrázhatod még azzal, hogy beforgatod őket valamibe, pl. kakaóporba, vagy kókuszreszelékbe, de már önmagukban is olyan ízbombák, hogy ez nem szükséges! Tele vannak rosttal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, jó zsírokkal és még növényi fehérjével is, úgyhogy minden jóval feltöltik szervezetedet! Emellett a kurkuma erős gyulladáscsökkentőként és immunerősítőként tovább fokozza a hatást, érdemes minden nap egy kiskanálnyit elfogyasztani belőle! Keverheted tejbe, smoothie-ba, reggeli zabkásába és egy csomó féle ételbe… Fogyaszd egészséggel!

Vegan Pasta Alfredo

Krémes, lágy textúrák, igazi olasz “dolce vita” életérzés! Egy roppant egyszerű tésztaétel, amelyet bármikor elkészíthetsz, a siker nem marad el! Így vegán verzióban ráadásul a vonalainkra is vigyázhatunk, sokkal könnyebb, mint az eredeti vajas-sajtos verzója! Ha a karfiol eddig nem is volt a kedvenced, garantálom, hogy ez az étel megváltoztatja majd a véleményedet! 🙂

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X