Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

A cseresznye június ajándéka – ez az élénkpiros, roppanós, egyszerre fanyar és édesen zamatos gyümölcs szinte mindenkit meghódít!
Felhasználása nagyon sokrétű – csak úgy fáról eszegetve is csodás, de smoothiekba, gyümölcs és nem csak gyümölcs salátákba, gyümölcslevesekbe, pitébe, piskótákba,  fűszerezve például sült tofu mellé pikáns öntetként, elrakva befőttnek, dzsemnek is remek. Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!
10 perc

előkészület

40 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Hozzávalók (közepes tepsire vagy 32 cm tortaformára):

  • 120g kókuszjoghurt
  • 3 ek. extra szűz oliva olaj
  • 3 ek. bio napraforgó olaj
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 közepes kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 1 bio lime reszelt héja és leve
  • 1.5 dl barna nádcukor v ennek megfelelő édesítő
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. fehér tönkölyliszt
  • bio búzafinomliszt, amennyit a keverék felvesz
  • 2 -3 nagy marék szép, érett, félbevágott és kimagozott cseresznye
  • A tálaláshoz porcukor v eritrit, növényi tejszín, citromfű, stb..

Elkészítés:

  1. Mosd meg, és félbe vágva magozd ki a cseresznyét! Fontos, hogy édes, ropogós és teljesen érett cseresznyét használj, különben a citrusokkal együtt túl fanyar lesz az összhatás.
  2. A lisztek, a sütőpor, a szódabikarbóna és a cseresznye kivételével minden hozzávalót kézi vagy robotgéppel keverj ki nagyon alaposan egy közepes méretű keverőtálban.
  3. Ehhez a folyós, homogén keverékhez add hozzá a két ek. tönkölylisztet,amit előzőleg elkevertél a sütőporral és szódabikarbónával, majd a finomlisztből fokozatosan, kanalanként annyit adagolj, hogy a tészta sűrű krémmé álljon össze.
  4. Béleld ki a sütőformát sütőpapírral, csorgasd bele a keveréket, és rakd ki a tetejét a cseresznyével.
  5. 170C fokra felmelegített sütőben középen folyamatosan ellenőrizve (kötőtű-próba, hogy a közepe mennyire folyós, illetve figyelni, hogy nem kapja-e le túl hamar a tetejét) süsd aranybarnára!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Május hónap témája: Érzelmi elsősegély

Melyikünk ne húzta volna fel már számtalanszor magát azon, hogy a négyévese MEGINT az ingujjába törli a paradicsomszószos száját, – pedig tényleg tudja, hogy mire való a mellette levő szalvéta-, a 10 hónaposára megint lehetetlenség már vagy húsz perce ráadni […]

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X