Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Desszert   /  Vegán csokiszívek Valentin napra
Vegán csokis keksz Valentin napra | Vegissima Receptek

Vegán csokiszívek Valentin napra

Egy nagyon könnyű, mégis látványos finomságot szeretnék megosztani veletek Valentin napra. És azt hiszem, ezzel a recepttel sikerül is.

Fogadjátok szeretettel ezt az összesen 4 hozzávalóból álló finom kekszet, ami ráadásul hozzáadott cukormentes és még gluténmentes is, azon túl, hogy természetesen vegán.

A szépséges szívekkel kedveskedhetünk Szerelmünknek és persze az egész családnak, a hatás pedig biztosan nem marad el! A gyerkőcök is segíthetnek Apának közös meglepetést szerezni.

20 perc

előkészület

20 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Vegán csokis szívek Valentin napra | Vegissima receptek

Hozzávalók (10-12 db kekszhez):

A tésztához:

200 g mandulaliszt

150 g király datolya (ha keményebb datolyát használsz, feltétlenül áztasd be előző este, mert meg kell puhulnia)

50g kókusztejszín

2 púpos evőkanál nyers kakaópor

A csokiöntethez:

1 tábla minőségi vegán étcsokoládé (ebből lehet, hogy megmarad valamennyi, elég lehet kevesebb is, ki mennyire akarja csokisan)

1 ek. semleges ízű növényi olaj (én szőlőmag olajat használtam)

Vegán csokis szívek Valentin napra Vegissima Receptek
Vegán csokis szívek Valentin napra Vegissima Receptek

Elkészítés:

  1. A datolyát magozzuk ki (ha kell).
  2. Tegyük a keksz összes hozzávalóját egy késes aprítóba és keverjük el. Hamar formázható, homogén masszát fogunk kapni belőlük.
  3. A masszát szedjük ki egy spatulával (kezekre vigyázni!), tegyük bele egy műanyag tálba és tegyük be a hűtőbe 20 percre. (Erre azért van szükség, hogy kicsit megszilárduljon, így kevésbé lesz ragacsos és könnyebb lesz kinyújtani.)
  4. Állítsuk be a sütőt 180 fokra.
  5. Mandulalisztet hintsük egy nagyobb deszkára, s a hűtőből kivett masszát nyújtsuk ki, mint egy mézeskalács tésztát, de picit maradjon vastagabb.
  6. Szív alakú kiszúróformával, szaggassuk ki a szívecskékeket.
  7. A kiszaggatott szíveket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és 18 perc alatt süssük meg a kekszeket.
  8. Ha megsültek, hagyjuk a tálcán kihűlni, csak utána mozgassuk őket.
  9. A csokiöntethez a csokoládét tördeljük cikkekre, és gőz fölött olvasszuk meg egy fém edényben.
  10. A megolvadt csokihoz keverjük hozzá az evőkanálnyi olajat, ettől picit hígabb és csillogóbb lesz az öntet.
  11. A megolvasztott csokiöntetből egy evőkanállal viszonylag gyors mozdulatokkal csíkokat húzunk a kekszek tetejére. Figyeljünk, hogy ne szilárduljon meg a csoki a keksz tetején!
  12. A legtetejére jöhet a piros gyümölcs, vagy akár apróra tört cukorka, ami bele fog ragadni a csokiba. Így szépen megszilárdul az egész, és nem fog szanaszét potyogni a díszítés.

Szerelemben / szeretetben gazdag Valentin napot kívánok Mindenkinek!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Húsvéti vegán menüsor

Igen, VAN élet a sonkán és a tojáson túl Húsvétkor (is)! Fantasztikusan ízletes, friss szezonális növényi alapanyagokból készíthetitek el az ünnepi vegán menüsort ezekkel a Vegissima receptekkel.

Vegán Rakott Kel

Magyaros ízvilág vegán köntösben. Erről szól ez a rakott kel recept. Nemcsak a hagyományos ízélmény szuper benne, hanem az is, hogy a szójával és gombával megtömve egy fehérjében gazdag, igazán kiadós és egészséges ételt kapunk.

Vegán Tiramisu

Ezt a mennyei, krémes, dolce vita remeket egyszerűen nem bírtam elengedni a régi életemből, úgyhogy muszáj volt veganizálnom. Okozott némi fejtörést, hogy a mascarpone-t mivel helyettesítsem, ami növényi alapú és hozza az eredeti élményt. De végül megoldottam, mindannyiunk legnagyobb örömére.

0 0 vote
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X