Egy finom vegán alternatíva – Brokkoli fasírt
Valami igazán egyszerűre és laktatóra vágysz? Kóstold meg ezt a vegán, “sajtos” brokkolifasírtot!
A vegán sajtkészítmények természetesen nem tartoznak azok közé az élelmiszerek közé, amelyeket gyakori fogyasztásra ajánlok, ez a brokkolifasírt viszont nagyon találékony és mennyei módja annak, hogy ha mégis hiányzik néha a sajtos íz, akkor visszahozzuk egyszer-egyszer a tányérunkra!
Akkor is nagyon jó választás, ha gyermekeink nincsenek elragadtatva a zöld-ségektől – ez a finom kis fasírt akár paradicsomos tésztán is tálalható!
20
perc
előkészület
40
perc
elkészítés
2
/5
nehézség
Hozzávalók
4 személyre:
- 1 nagy brokkoli
- 20 dkg vegan cheddar sajt (lehet felesben más vegán sajttal is)
- 1 lenmagtojás (1 ek lenmag + 3 ek. víz – keverd el és várj, amíg kicsit megkocsonyásodik)
- só és bors ízlés szerint
- csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk. fokhagyma granulátum
- 1 tk. chilipehely (elhagyható)
- 1 bögre zsemlemorzsa
- kevés növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A brokkoliról szükség esetén szedjük le a leveleit, vágjuk le a fásabb szárát, mossuk meg alaposan és daráljuk le.
- A növényi sajtot reszeljük le, a lenmagtojást készítsük el.
- Keverjük össze a reszelt sajtot a darált brokkolival, lentojással, fűszerekkel, zsemlemorzsával és a bekevert masszát pihentessük egy kicsit, hogy kiderüljön, kell-e rajta lazítani vagy épp süríteni.
- Formázzunk a keverékből kis pogácsákat, és tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon süssük mindkét oldalukat aranybarnára vagy sütőben 180 fokon 20-30 percig (közben félidőnél megfordítva).
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás