Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Főétel   /  Egy finom vegán alternatíva – Brokkoli fasírt

Egy finom vegán alternatíva – Brokkoli fasírt

Valami igazán egyszerűre és laktatóra vágysz? Kóstold meg ezt a vegán, “sajtos” brokkolifasírtot!
A vegán sajtkészítmények természetesen nem tartoznak azok közé az élelmiszerek közé, amelyeket gyakori fogyasztásra ajánlok, ez a brokkolifasírt viszont nagyon találékony és mennyei módja annak, hogy ha mégis hiányzik néha a sajtos íz, akkor visszahozzuk egyszer-egyszer a tányérunkra!
Akkor is nagyon jó választás, ha gyermekeink nincsenek elragadtatva a zöld-ségektől – ez a finom kis fasírt akár paradicsomos tésztán is tálalható!

20 perc

előkészület

40 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Hozzávalók
4 személyre:

  • 1 nagy brokkoli
  • 20 dkg vegan cheddar sajt (lehet felesben más vegán sajttal is)
  • 1 lenmagtojás (1 ek lenmag + 3 ek. víz – keverd el és várj, amíg kicsit megkocsonyásodik)
  • só és bors ízlés szerint
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 tk. fokhagyma granulátum
  • 1 tk. chilipehely (elhagyható)
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • kevés növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A brokkoliról szükség esetén szedjük le a leveleit, vágjuk le a fásabb szárát, mossuk meg alaposan és daráljuk le.
  2. A növényi sajtot reszeljük le, a lenmagtojást készítsük el.
  3. Keverjük össze a reszelt sajtot a darált brokkolival, lentojással, fűszerekkel, zsemlemorzsával és a bekevert masszát pihentessük egy kicsit, hogy kiderüljön, kell-e rajta lazítani vagy épp süríteni.
  4. Formázzunk a keverékből kis pogácsákat, és tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon süssük mindkét oldalukat aranybarnára vagy sütőben 180 fokon 20-30 percig (közben félidőnél megfordítva).

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Május hónap témája: Érzelmi elsősegély

Melyikünk ne húzta volna fel már számtalanszor magát azon, hogy a négyévese MEGINT az ingujjába törli a paradicsomszószos száját, – pedig tényleg tudja, hogy mire való a mellette levő szalvéta-, a 10 hónaposára megint lehetetlenség már vagy húsz perce ráadni […]

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X