Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Főétel   /  Feketebab burger

Feketebab burger

Hamburger újragondolva! Ez a mennyei babburger mindenkit levesz a lábáról, aki kóstolta! A jó vegán hamburger titka a finom zöldségpogácsa, s ez a tartalmas, pikáns babpogácsa igazán különlegessé teszi. További előnye, hogy mélyhűtőben tárolhatod, s bármikor előkaphatod, ha szükséged lesz rá! Avokádóval, lilahagymával, paradicsommal egyszerűen észbontó, ne hagyd ki!

10 perc

előkészület

15 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Hozzávalók
2 burgerhez:

  • 1 konzerv fekete bab, átöblítve, leszűrve
  • 1⁄4 pohár teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek. kukoricadara
  • 1⁄4 pohár salsa/paradicsomszósz
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 mk. fokhagymasó
  • 2 vegán hamburger zsömle (lehetőleg teljes kiőrlésű)
  • Avokádószeletek
  • Jégsaláta levelek
  • Paradicsomkarikák
  • Hagymakarikák
  • Bármilyen egyéb, általad kedvelt feltét (növényi alapú)

Elkészítés:

  1. Tedd a babot a turmixgépbe és dolgozd nagyjából homogén állagúra. Add hozzá a lisztet, kukoricadarát, salsát, köményt, fokhagymasót. Keverd alaposan össze.
  2. Kanál segítségével formálj a masszából 6 azonos méretű golyócskát, helyezd őket egy tányérra és legalább 1 órára tedd hűtőbe a kisütés előtt. (Amit nem fogsz felhasználni azonnal, az mehet a mélyhűtőbe és máskor csak előkapod majd onnan.)
  3. Melegítsd fel az olajat serpenyőben közepes hőmérsékletűre. A golyókat nyomd össze a tenyereddel és formálj belőlük kb. 1,5 cm-es zöldségpogácsát. Süsd át őket, rendesen, ez oldalanként kb 4-5 percet igényel.
  4. Tálald őket a hamburgerzsömlében friss zöldségekkel, kedvenc feltéteiddel.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X