Feketebab burger
Hamburger újragondolva! Ez a mennyei babburger mindenkit levesz a lábáról, aki kóstolta! A jó vegán hamburger titka a finom zöldségpogácsa, s ez a tartalmas, pikáns babpogácsa igazán különlegessé teszi. További előnye, hogy mélyhűtőben tárolhatod, s bármikor előkaphatod, ha szükséged lesz rá! Avokádóval, lilahagymával, paradicsommal egyszerűen észbontó, ne hagyd ki!
10
perc
előkészület
15
perc
elkészítés
2
/5
nehézség
Hozzávalók
2 burgerhez:
- 1 konzerv fekete bab, átöblítve, leszűrve
- 1⁄4 pohár teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek. kukoricadara
- 1⁄4 pohár salsa/paradicsomszósz
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 mk. fokhagymasó
- 2 vegán hamburger zsömle (lehetőleg teljes kiőrlésű)
- Avokádószeletek
- Jégsaláta levelek
- Paradicsomkarikák
- Hagymakarikák
- Bármilyen egyéb, általad kedvelt feltét (növényi alapú)
Elkészítés:
- Tedd a babot a turmixgépbe és dolgozd nagyjából homogén állagúra. Add hozzá a lisztet, kukoricadarát, salsát, köményt, fokhagymasót. Keverd alaposan össze.
- Kanál segítségével formálj a masszából 6 azonos méretű golyócskát, helyezd őket egy tányérra és legalább 1 órára tedd hűtőbe a kisütés előtt. (Amit nem fogsz felhasználni azonnal, az mehet a mélyhűtőbe és máskor csak előkapod majd onnan.)
- Melegítsd fel az olajat serpenyőben közepes hőmérsékletűre. A golyókat nyomd össze a tenyereddel és formálj belőlük kb. 1,5 cm-es zöldségpogácsát. Süsd át őket, rendesen, ez oldalanként kb 4-5 percet igényel.
- Tálald őket a hamburgerzsömlében friss zöldségekkel, kedvenc feltéteiddel.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás