Rakott Zöldségtál
Ez az egytálétel azért fantasztikus, mert végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis mutatós, dúskál az ízekben és rendkívül laktató. A zöldségeket nyugodtan variálhatjuk, ez a recept csak egy lehetőség a sok közül. A zöldfűszerekkel bolondított sült zöldségek zamata semmihez sem hasonlítható.
20
perc
előkészület
45
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 közepes batáta (édeskrumpli)
- 2 közepes padlizsán
- 2 nagyobb cukkini
- 4-5 paradicsom
- 1 vegán tejföl (én Dr. Oetkert használok)
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 200g vegán sajt
- pici olívaolaj
- só & bors
- kedvenc zöldfűszereid
Elkészítés:
- A vegán tejfölbe nyomjunk bele egy fokhagymát és sóval + borssal fűszerezzük ízlés szerint.
- Reszeljük le a vegán sajtot.
- A zöldségeket karikázzuk fel a következő sorrendben: batáta, padlizsán, cukkini, paradicsom, mert így fognak következni a rétegek.
- A batáta felvágása után tegyük bele egy nagy tálba a karikákat, picike olívaolajat csurgassunk rájuk (fontos, hogy éppen csak egy keveset, ne tocsogjon az olajban!) és a sóval, borssal és zöldfűszerekkel jól masszírozzuk be.
- Egy nagy hőálló tálat vékonyan olajozzunk ki (ez csak az első réteg alá kell, hogy ne égjen oda), majd mehet rá a batáta. Próbáljuk jó szorosan rakni a karikákat, hogy szépen fedjenek.
- Ezután vékonyan kenjünk fokhagymás tejfölt az első rétegre, és szórjuk meg vegán reszelt sajttal.
- Utána jöhet a többi réteg ugyanezzel az eljárással. Karikázás, fűszerezés, tejföl és sajt.
- Az utolsó paradicsomos réteg tetejére mindenképpen tejföl+sajt kerüljön, mert ez szépen rá fog pirulni.
- Toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe a tálat és 45 perc alatt süssük készre.
Könnyebb lesz szeletelni, ha már nem tűzforró, csak tudjuk kivárni! 🙂
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás