Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Főétel   /  Rakott Zöldségtál
Rakott Zöldségtál | Vegissima Receptek

Rakott Zöldségtál

Ez az egytálétel azért fantasztikus, mert végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis mutatós, dúskál az ízekben és rendkívül laktató. A zöldségeket nyugodtan variálhatjuk, ez a recept csak egy lehetőség a sok közül. A zöldfűszerekkel bolondított sült zöldségek zamata semmihez sem hasonlítható.

20 perc

előkészület

45 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Rakott Zöldségtál | Vegissima Receptek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes batáta (édeskrumpli)
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 nagyobb cukkini
  • 4-5 paradicsom
  • 1 vegán tejföl (én Dr. Oetkert használok)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 200g vegán sajt
  • pici olívaolaj
  • só & bors
  • kedvenc zöldfűszereid
Rakott Zöldségtál | Vegissima Receptek
Rakott Zöldségtál | Vegissima Receptek

Elkészítés:

  1. A vegán tejfölbe nyomjunk bele egy fokhagymát és sóval + borssal fűszerezzük ízlés szerint.
  2. Reszeljük le a vegán sajtot.
  3. A zöldségeket karikázzuk fel a következő sorrendben: batáta, padlizsán, cukkini, paradicsom, mert így fognak következni a rétegek.
  4. A batáta felvágása után tegyük bele egy nagy tálba a karikákat, picike olívaolajat csurgassunk rájuk (fontos, hogy éppen csak egy keveset, ne tocsogjon az olajban!) és a sóval, borssal és zöldfűszerekkel jól masszírozzuk be.
  5. Egy nagy hőálló tálat vékonyan olajozzunk ki (ez csak az első réteg alá kell, hogy ne égjen oda), majd mehet rá a batáta. Próbáljuk jó szorosan rakni a karikákat, hogy szépen fedjenek.
  6. Ezután vékonyan kenjünk fokhagymás tejfölt az első rétegre, és szórjuk meg vegán reszelt sajttal.
  7. Utána jöhet a többi réteg ugyanezzel az eljárással. Karikázás, fűszerezés, tejföl és sajt.
  8. Az utolsó paradicsomos réteg tetejére mindenképpen tejföl+sajt kerüljön, mert ez szépen rá fog pirulni.
  9. Toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe a tálat és 45 perc alatt süssük készre.

Könnyebb lesz szeletelni, ha már nem tűzforró, csak tudjuk kivárni! 🙂

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

5 1 vote
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X