Grillezett spárga saláta eperrel
Igazi idénysaláta, hiszen az eper és a spárga szezonja részben fedik egymást. Ez a két alapanyag nagyon is passzol egymáshoz, de az édeskés-hagymás vinaigrette fogja össze az ízeket igazán! A zsenge bébispenót, a krémes avokádó, a savanykás-édes eper, a grillezett zöld spárga és a ropogós pirított magvak egyszerre igazi ízbombaként robbannak a szánkban! A vineigrette-et közvetlenül tálalás előtt locsold csak a salátára, mert a spenótlevelek összeesnek tőle!
Tipp: Ha vége az eperszezonnak, görögdinnye kockákkal is remekül működik a recept, a spárga el is hagyható!
10
perc
előkészület
10
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók a salátához (4 főre):
- 400-500g eper
- 500g zöld spárga, feldarabolva, meggrillezve
- 1-2 avokádó, feldarabolva
- 1 kis csomag bébispenót
- pirított magkeverék (mandula, mogyoró, kesudió, bármilyen kedvenc olajos magvad)
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
- 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál balzsamecet, vagy borecet
- ½ lime kifacsart leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- só + frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Keverjük össze a vinaigrette hozzávalóit, tegyük félre, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
- Óvatosan mossuk meg az epret és a spárgát. A spárga végeit törjük le, majd daraboljuk fel. Az epreket vágjuk félbe hosszában.
- Hámozzuk meg az avokádót, daraboljuk fel, mossuk meg a bébispenótot is, ha szükséges.
- Száraz serpenyőben pirítsuk le a magkeveréket. Lehet apróra vágva is, de egészben is hagyhatjuk a magvakat. Utána hagyjuk kihűlni.
- Magasabb hőfokon hirtelen grillezzük le a spárgákat egy cseppnyi olajon. Akkor jó, ha a színe szép élénkzöld marad, kívül kicsit pirult, belül roppanós lesz, hamar elkészül, kb. 3 perc. Tegyük ki egy nagy tányérra, hagyjuk kihűlni.
- Ezután óvatosan állítsuk össze a salátánkat, ne kevergessük, mert összetörik. A vinaigrette-el csak közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg, és frissen tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás