Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Grillezett spárga saláta eperrel

Grillezett spárga saláta eperrel

Igazi idénysaláta, hiszen az eper és a spárga szezonja részben fedik egymást. Ez a két alapanyag nagyon is passzol egymáshoz, de az édeskés-hagymás vinaigrette fogja össze az ízeket igazán! A zsenge bébispenót, a krémes avokádó, a savanykás-édes eper, a grillezett zöld spárga és a ropogós pirított magvak egyszerre igazi ízbombaként robbannak a szánkban! A vineigrette-et közvetlenül tálalás előtt locsold csak a salátára, mert a spenótlevelek összeesnek tőle!

Tipp: Ha vége az eperszezonnak, görögdinnye kockákkal is remekül működik a recept, a spárga el is hagyható!

10 perc

előkészület

10 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Hozzávalók a salátához (4 főre):

  • 400-500g eper
  • 500g zöld spárga, feldarabolva, meggrillezve
  • 1-2 avokádó, feldarabolva
  • 1 kis csomag bébispenót
  • pirított magkeverék (mandula, mogyoró, kesudió, bármilyen kedvenc olajos magvad)

Hozzávalók a vinaigrette-hez:

  • 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál balzsamecet, vagy borecet
  • ½ lime kifacsart leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só + frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a vinaigrette hozzávalóit, tegyük félre, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
  2. Óvatosan mossuk meg az epret és a spárgát. A spárga végeit törjük le, majd daraboljuk fel. Az epreket vágjuk félbe hosszában.
  3. Hámozzuk meg az avokádót, daraboljuk fel, mossuk meg a bébispenótot is, ha szükséges.
  4. Száraz serpenyőben pirítsuk le a magkeveréket. Lehet apróra vágva is, de egészben is hagyhatjuk a magvakat. Utána hagyjuk kihűlni.
  5. Magasabb hőfokon hirtelen grillezzük le a spárgákat egy cseppnyi olajon. Akkor jó, ha a színe szép élénkzöld marad, kívül kicsit pirult, belül roppanós lesz, hamar elkészül, kb. 3 perc. Tegyük ki egy nagy tányérra, hagyjuk kihűlni.
  6. Ezután óvatosan állítsuk össze a salátánkat, ne kevergessük, mert összetörik. A vinaigrette-el csak közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg, és frissen tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X