Karfiolkrémes tészta
Tésztaimádóknak kötelező! Erről a receptről mindig fantasztikus visszajelzéseket kaptam, mindenkit meglepett a karfiolnak ez a szokatlan felhasználása, de imádták! A sörélesztőpelyhet ne hagyd ki belőle, attól kap egy amolyan füstölt ízt, ami az egésznek a karakterét adja! Könnyű, mégis laktat, gyerekeknek is új kedvence lesz!
5
perc
előkészület
20
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók
4 személyre:
- 1/2 fej karfiol
- 1 tk. kurkuma por, vagy bármilyen kedvenc curry porod
- 1 pohár növényi tej
- Himalája só és frissen őrölt bors
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve, apróra vágva
- 1 ek. sörélesztő pehely (elhagyható)
- Teljes kiőrlésű tészta
- Díszítéshez használhatsz bazsalikom leveleket, szárított paradicsomot
Elkészítés:
- Forralj fel sós vizet egy nagy lábosban. Tedd bele a karfiolt és közepes lángon.
- Főzd teljesen puhára (kb. 15-20 perc). Egy szűrő kanállal vedd ki a lábasból a puha karfiolt, tedd félre.
- Az imént használt forró vízben főzd meg a tésztát. Készítsd el a szószt, amíg a tészta fő.
- Egy turmixgépbe tedd bele a karfiolt, add hozzá a növényi tejet és pürésítsd krémes állagúra (1-2 kisebb rózsát hagyhatsz a dekorációhoz.) Egy wokban, vagy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, dinszteld meg a fokhagymát. Add hozzá a karfiolpürét és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Ha szeretnéd, itt hozzáadhatod a kurkuma port, vagy curry port. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a sörélesztőpelyhet (elhagyható, de kellemes, kicsit füstölt ízt ad neki, érdemes beletenni!)
- Öntsd a krémet a tésztára, díszítheted karfiolrózsákkal, bazsalikomlevéllel, szárított paradicsommal.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás