Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Főétel   /  Karfiolkrémes tészta

Karfiolkrémes tészta

Tésztaimádóknak kötelező! Erről a receptről mindig fantasztikus visszajelzéseket kaptam, mindenkit meglepett a karfiolnak ez a szokatlan felhasználása, de imádták! A sörélesztőpelyhet ne hagyd ki belőle, attól kap egy amolyan füstölt ízt, ami az egésznek a karakterét adja! Könnyű, mégis laktat, gyerekeknek is új kedvence lesz!

5 perc

előkészület

20 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Hozzávalók
4 személyre:

  • 1/2 fej karfiol
  • 1 tk. kurkuma por, vagy bármilyen kedvenc curry porod
  • 1 pohár növényi tej
  • Himalája só és frissen őrölt bors
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve, apróra vágva
  • 1 ek. sörélesztő pehely (elhagyható)
  • Teljes kiőrlésű tészta
  • Díszítéshez használhatsz bazsalikom leveleket, szárított paradicsomot

Elkészítés:

  1. Forralj fel sós vizet egy nagy lábosban. Tedd bele a karfiolt és közepes lángon.
  2. Főzd teljesen puhára (kb. 15-20 perc). Egy szűrő kanállal vedd ki a lábasból a puha karfiolt, tedd félre.
  3. Az imént használt forró vízben főzd meg a tésztát. Készítsd el a szószt, amíg a tészta fő.
  4. Egy turmixgépbe tedd bele a karfiolt, add hozzá a növényi tejet és pürésítsd krémes állagúra (1-2 kisebb rózsát hagyhatsz a dekorációhoz.) Egy wokban, vagy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, dinszteld meg a fokhagymát. Add hozzá a karfiolpürét és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Ha szeretnéd, itt hozzáadhatod a kurkuma port, vagy curry port. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a sörélesztőpelyhet (elhagyható, de kellemes, kicsit füstölt ízt ad neki, érdemes beletenni!)
  5. Öntsd a krémet a tésztára, díszítheted karfiolrózsákkal, bazsalikomlevéllel, szárított paradicsommal.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X