Kurkumás nyári tökleves
Nyáron különösen fontos a folyadékpótlás, és ez a könnyű tökleves tökéletes választás a forró nyári napokra is. Pillanatok alatt elkészül, melegen és hidegen is fogyasztható. Kellemes felfrissülést kívánok!
10
perc
előkészület
15
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók
4 személyre:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 dkg nyári tök
- 4 dl zöldségalaplé
- ½ csokor koriander
- ½ lime leve
- 1-2 dl kókusztejszín
- 1 tk. kurkuma
- Só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymákat dinszteljük meg, majd dobjuk rá a felkockázott tököt és pirítsuk együtt őket pár percig.
- Adjuk hozzá a kurkumát, majd a zöldségalaplevet. Forraljuk fel és főzzük, amíg a tök megpuhul, majd menjen bele az összes többi hozzávaló.
- Botturmix-szal dolgozzuk krémesre, s a végén kóstoljuk, ízesítsük még szükség esetén.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás