Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Spenótos-fokhagymás sós amerikai palacsinta

Spenótos-fokhagymás sós amerikai palacsinta

Hozzávalók (2 főre)

150 g friss spenót

1 lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

225 g liszt

1 tk. sütőpor

1 ek. növényi olaj

1 csipet só

½ citrom héja

250 ml víz

bors

szerecsendió

növényi olaj a sütéshez

Tálaláshoz

vmi friss zöldfűszer

lilahagyma

vegán tejföl

fenyőmag

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát pucold meg és vágd apróra. Egy serpenyőt melegíts fel egy kevés növényi olajjal, és a hagymát, ill. a fokhagymát dinszteld meg kb. 10 perc alatt. A hagymának áttetszőnek és puhának kell lennie.
  2. A spenótot, a megpárolt hagymakeveréket, a liszteket, a sütőport, a növényi olajat, a sót, a citromhéjat és a vizet rakd mind egy turmixgépbe, és keverd amíg szép, homogén palacsintatésztát nem kapsz. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal és némi szerecsendióval. A tésztát pihentetsd egy pár percig.
  3. Egy serpenyőben hevíts pici olajat, és süsd ki a palacsintákat úgy, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.
  4. Közben pirítsd meg a fenyőmagot száraz serpenyőben. Hámozz meg, és vágj apróra egy kis lilahagymát. Tálald a spenótos palacsintát egy kis vegán tejföllel a tetején, szórd meg meg zöld fűszerekkel, lilahagyma kockákkal, és pirított fenyőmaggal. Jó étvágyat hozzá!
0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X