Spenótos-fokhagymás sós amerikai palacsinta
Hozzávalók (2 főre)
150 g friss spenót
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
225 g liszt
1 tk. sütőpor
1 ek. növényi olaj
1 csipet só
½ citrom héja
250 ml víz
só
bors
szerecsendió
növényi olaj a sütéshez
Tálaláshoz
vmi friss zöldfűszer
lilahagyma
vegán tejföl
fenyőmag
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát pucold meg és vágd apróra. Egy serpenyőt melegíts fel egy kevés növényi olajjal, és a hagymát, ill. a fokhagymát dinszteld meg kb. 10 perc alatt. A hagymának áttetszőnek és puhának kell lennie.
- A spenótot, a megpárolt hagymakeveréket, a liszteket, a sütőport, a növényi olajat, a sót, a citromhéjat és a vizet rakd mind egy turmixgépbe, és keverd amíg szép, homogén palacsintatésztát nem kapsz. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal és némi szerecsendióval. A tésztát pihentetsd egy pár percig.
- Egy serpenyőben hevíts pici olajat, és süsd ki a palacsintákat úgy, hogy mindkét oldaluk aranybarna legyen.
- Közben pirítsd meg a fenyőmagot száraz serpenyőben. Hámozz meg, és vágj apróra egy kis lilahagymát. Tálald a spenótos palacsintát egy kis vegán tejföllel a tetején, szórd meg meg zöld fűszerekkel, lilahagyma kockákkal, és pirított fenyőmaggal. Jó étvágyat hozzá!
Subscribe
0 hozzászólás