Sült padlizsán különlegesség
Hozzávalók a grillezett padlizsánhoz (a recept kb. 3-4 főre)
- 3 db közepes padlizsán
- 1-2 ek. olívaolaj
- olasz fűszerkeverék
- fokhagymapor
Hozzávalók a feltéthez
- 1 kisebb cukkini, apró kockákra vágva
- néhány db. aszalt paradicsom, apróra vágva
- 1 konzerv csicseriborsó
- fűszerek a feltéthez: ½ tk. füstölt pirospaprika, ½ tk. fokhagymasó, ½ tk. só, frissen őrölt bors
- 1 doboz vegaföl, pici sóval és fokhagymával/fokhagymaporral elkeverve
- friss petrezselyem, vagy kedvenc zöldfűszered, szezonban friss koktélparadicsom
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, alaposan mosd meg a padlizsánokat, majd hosszában vágd félbe őket. Ezután a képen látható módon vagdosd be mindegyiket, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Csorgass rájuk néhány csepp olívaolajat, és fűszerezd őket az olasz fűszerkeverékkel, ill. pici fokhagymaporral, majd told be a sütőbe.
- Süsd légkeverésen kb. 15 percig, majd grillezz rá még egy 10 percet. Ennyi idő alatt meg kell szépen puhulniuk és pirulniuk (ellenőrizd!).
- Amíg a padlizsánok sülnek, készítsd el a feltétet. Keverd össze a feltét fűszereit egy pici tálban, majd forrósíts fel egy magasabb falú serpenyőt pici növényi olajjal.
- A csicseriborsót szűrőben mosd át alaposan, majd csepegtesd le és tedd egy tálba. A fűszerkeveréket szórd rá és oszlasd el rajta egyenletesen.
- Pirítsd meg alaposan a csicseriborsót a tűzön, amíg kap egy kis színt, majd a végén (kb. az utolsó 1-2 percre) dobd rá az apróra kockázott cukkinit is.
- A cukkini maradjon élénkzöld, ropogós, tényleg csak egy pici kell neki! Ezután húzd le a keveréket a tűzről, keverd hozzá az aszalt paradicsomot.
- Keverd el a vegafölt egy pici sóval, borssal és fokhagymaporral. Ha a padlizsánok már nem forróak, kend meg a vegaföllel, majd halmozd rá a feltétet.
- Szórd meg egy kis zöldfűszerrel és azonnal tálalhatod is! Jó étvágyat hozzá!
Subscribe
0 hozzászólás