Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Sült padlizsán különlegesség

Sült padlizsán különlegesség

Hozzávalók a grillezett padlizsánhoz (a recept kb. 3-4 főre)

  • 3 db közepes padlizsán
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • olasz fűszerkeverék
  • fokhagymapor

Hozzávalók a feltéthez

  • 1 kisebb cukkini, apró kockákra vágva
  • néhány db. aszalt paradicsom, apróra vágva
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • fűszerek a feltéthez: ½ tk. füstölt pirospaprika, ½ tk. fokhagymasó, ½ tk. só, frissen őrölt bors
  • 1 doboz vegaföl, pici sóval és fokhagymával/fokhagymaporral elkeverve
  • friss petrezselyem, vagy kedvenc zöldfűszered, szezonban friss koktélparadicsom

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, alaposan mosd meg a padlizsánokat, majd hosszában vágd félbe őket. Ezután a képen látható módon vagdosd be mindegyiket, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  2. Csorgass rájuk néhány csepp olívaolajat, és fűszerezd őket az olasz fűszerkeverékkel, ill. pici fokhagymaporral, majd told be a sütőbe.
  3. Süsd légkeverésen kb. 15 percig, majd grillezz rá még egy 10 percet. Ennyi idő alatt meg kell szépen puhulniuk és pirulniuk (ellenőrizd!).
  4. Amíg a padlizsánok sülnek, készítsd el a feltétet. Keverd össze a feltét fűszereit egy pici tálban, majd forrósíts fel egy magasabb falú serpenyőt pici növényi olajjal.
  5. A csicseriborsót szűrőben mosd át alaposan, majd csepegtesd le és tedd egy tálba. A fűszerkeveréket szórd rá és oszlasd el rajta egyenletesen.
  6. Pirítsd meg alaposan a csicseriborsót a tűzön, amíg kap egy kis színt, majd a végén (kb. az utolsó 1-2 percre) dobd rá az apróra kockázott cukkinit is.
  7. A cukkini maradjon élénkzöld, ropogós, tényleg csak egy pici kell neki! Ezután húzd le a keveréket a tűzről, keverd hozzá az aszalt paradicsomot.
  8. Keverd el a vegafölt egy pici sóval, borssal és fokhagymaporral. Ha a padlizsánok már nem forróak, kend meg a vegaföllel, majd halmozd rá a feltétet.
  9. Szórd meg egy kis zöldfűszerrel és azonnal tálalhatod is! Jó étvágyat hozzá!
0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X