Sütőtökös vegán tagliatelle
Beleharapni az Őszbe – ez a mennyei és tartalmas vegán tésztaétel pontosan ezt az élményt adja! A krémes sütőtökmártás, a finoman pirított-párolt erdei sétákat idéző gomba, a friss zöldfűszerek hétköznapi műalkotássá varázsolják ezt az egyszerű fogást!
Próbáld ki hétvégi ebédként vagy laktató vacsoraként – gyorsan az egész család szezonális kedvencévé válhat!
20
perc
előkészület
50
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók
4 személyre:
- 250 g vegán tagliatelle
- 35 ml olivaolaj
- 250 g laskagomba
- 250 g csiperke gomba
- fél fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 200 ml növényi tejszín
- 4 ek. friss, finomra vágott petrezselyem
- 1 tk. só, 1 csipet tarkabors, 1 csipet kurkuma, 1 csipet őrölt gyömbér
- víz
- Díszítéshez 1 marék pirított tökmag, esetleg pár csipet szárított oregano
Elkészítés:
- Elsőként készítsük elő a tököt! Vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy fazékba, engedjük fel bőven vízzel, majd forraljuk fel és főzzük puhára. Főzés után szűrjük le! (kb.20.25 perc)
- Vágjuk finomra a vöröshagymát, nyomjuk át fokhagyma-nyomón a fokhagymát, és hevítsük fel az olivaolajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát és pirítsuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a megtisztított és felszeletelt gombát, valamint kevés sót, és ezt a keveréket pirítsuk óvatosan kb. 10 percig.
- Főzzük ki a tésztát a csomagolásán található utasításoknak megfelelően.
- A főtt tökre öntsük r a növényi tejszínt, fűszerezzük sóval, kurkumával, gyömbérrel, borssal, pürésítsük le, majd forraljuk újra fel és főzzük még pár percig.
- Tálaljunk! A tésztára kanalazhatjuk a krémet, de össze is keverhetjük vele. Halmozzuk rá a gombát, a tökmagot, petrezselymet és oregánót!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás