Tavaszi leveles tészta táskák spárgával
Imádom a zöld spárgát, de sajnos rövid a szezonja, így amikor van, akkor mindenbe csempészek belőle. A gyerekeim nagyon szeretik a ropogós leveles tésztába csomagolt finomságokat, ezúttal tehát spárga is került bele.
A klasszikus kedvenc, a tofukrémmel töltött tekercs, de ebbe a mostani verzióba került gomba és cukkini is, majd az egészet megkoronázta a spárga! Mutatós, gusztusosan tálalható, így vendégvárónak is kiváló ez a zsenge, tavaszi finomságokat tartalmazó kis batyu! Friss salátával tálalva akár egy könnyű, koranyári vacsorának is tökéletes!
40
perc
előkészület
45
perc
elkészítés
2
/5
nehézség
Hozzávalók 4 személyre:
2 csomag leveles tészta
10 szál spárga
A tofuricottához:
1 tömb (300g) füstölt tofu
1 ek. sörélesztőpehely
1 csapott tk. só
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz Dr. Oetker vegán krém
frissen őrölt bors, opcionálisan friss zöldfűszer (pl. bazsalikom)
A zöldségraguhoz:
250g gomba, szeletelve
1 közepes cukkini, apróra vágva
1-2 szál újhagyma, apróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva, apróra vágva
só, bors
Elkészítés:
- A tofuricotta hozzávalóit beletesszük a késes aprítóba és addig keverjük, míg teljesen homogén krémet nem kapunk belőle.
- Egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk a gombát és a cukkinit. Mindkettő hamar átfő, max. 10 perc, ne pároljuk túl a cukkinit, akkor jó, ha roppanós, megőrzi szép élénk zöld színét!
- Sózzuk, borsozzuk, hozzá adhatunk más kedvenc fűszert is nyugodtan.
- Ha kész a zöldségragu, hagyjuk teljesen kihűlni, addig készítsük elő a leveles tésztát! 1 leveles tésztából nekem 6 db téglalap alak jött ki, amiből a batyu készült.
- Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
- A spárgát mossuk meg, majd blansírozzuk. Én forrásban lévő vízzel leöntöttem, majd 1-2 perc múlva le is szűrtem őket. Szép élénkzöld színt kapnak így és ezzel előkészítettük őket használatra. Lespriccelhetjük őket néhány csepp olíva olajjal és sózzuk is meg kicsit őket.
- A tofukrémet keverjük el a zöldségraguval, halmozzuk a leveles tészta darabokra, majd a közepére átlósan helyezzünk egy szál spárgát (kis helyet készítve neki a krémben)!
- Hajtsuk be a batyut két oldalról. Helyezzük a megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le növényi tejszínnel és megszórhatjuk valami apró maggal (én fekete szezámmaggal szeretek dekorálni).
- Toljuk be a forró sütőbe és kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a leveles tésztát szép pirosra megsülni, úgy lesz igazán finom, ha ropogós kívül, krémes belül a falat!
+1 tipp: Ha a leveles tésztából esetleg maradék van, azt simán befonom és kisütöm.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás