Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Tavaszi leveles tészta táskák spárgával
Spárgás batyu, Vegissima

Tavaszi leveles tészta táskák spárgával

Imádom a zöld spárgát, de sajnos rövid a szezonja, így amikor van, akkor mindenbe csempészek belőle. A gyerekeim nagyon szeretik a ropogós leveles tésztába csomagolt finomságokat, ezúttal tehát spárga is került bele.

A klasszikus kedvenc, a tofukrémmel töltött tekercs, de ebbe a mostani verzióba került gomba és cukkini is, majd az egészet megkoronázta a spárga! Mutatós, gusztusosan tálalható, így vendégvárónak is kiváló ez a zsenge, tavaszi finomságokat tartalmazó kis batyu! Friss salátával tálalva akár egy könnyű, koranyári vacsorának is tökéletes! 

40 perc

előkészület

45 perc

elkészítés

2 /5

nehézség

Spárgás batyu, Vegissima

Hozzávalók 4 személyre:

2 csomag leveles tészta 

10 szál spárga

 

A tofuricottához:

1 tömb (300g) füstölt tofu

1 ek. sörélesztőpehely

1 csapott tk. só

1-2 gerezd fokhagyma

1 kis doboz Dr. Oetker vegán krém

frissen őrölt bors, opcionálisan friss zöldfűszer (pl. bazsalikom)

 

A zöldségraguhoz:

250g gomba, szeletelve

1 közepes cukkini, apróra vágva

1-2 szál újhagyma, apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva, apróra vágva

só, bors

spárgás batyu 1, Vegissima
Sprágás batyu 2. Vegissima

Elkészítés:

  1. A tofuricotta hozzávalóit beletesszük a késes aprítóba és addig keverjük, míg teljesen homogén krémet nem kapunk belőle.
  2. Egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk a gombát és a cukkinit. Mindkettő hamar átfő, max. 10 perc, ne pároljuk túl a cukkinit, akkor jó, ha roppanós, megőrzi szép élénk zöld színét! 
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzá adhatunk más kedvenc fűszert is nyugodtan. 
  4. Ha kész a zöldségragu, hagyjuk teljesen kihűlni, addig készítsük elő a leveles tésztát! 1 leveles tésztából nekem 6 db téglalap alak jött ki, amiből a batyu készült.
  5. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  6. A spárgát mossuk meg, majd blansírozzuk. Én forrásban lévő vízzel leöntöttem, majd 1-2 perc múlva le is szűrtem őket. Szép élénkzöld színt kapnak így és ezzel előkészítettük őket használatra. Lespriccelhetjük őket néhány csepp olíva olajjal és sózzuk is meg kicsit őket.
  7. A tofukrémet keverjük el a zöldségraguval, halmozzuk a leveles tészta darabokra, majd a közepére átlósan helyezzünk egy szál spárgát (kis helyet készítve neki a krémben)!
  8. Hajtsuk be a batyut két oldalról. Helyezzük a megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le növényi tejszínnel és megszórhatjuk valami apró maggal (én fekete szezámmaggal szeretek dekorálni). 
  9. Toljuk be a forró sütőbe és kb. 45 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a leveles tésztát szép pirosra megsülni, úgy lesz igazán finom, ha ropogós kívül, krémes belül a falat! 

+1 tipp: Ha a leveles tésztából esetleg maradék van, azt simán befonom és kisütöm.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X