Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Vegan Pasta Alfredo

Vegan Pasta Alfredo

Hozzávalók (2 főre)

  • ½ fej karfiol
  • 1 pohár növényi tej (2-3dl)
  • Himalája só és frissen őrölt bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma összetörve, apróra vágva
  • 1 ek. sörélesztő pehely
  • 1 tk. őrölt kurkuma, vagy bármilyen kedvenc curry-d (opcionális)
  • kedvenc tésztád (spagettit, vagy fetuccine-t, ajánlok hozzá)
  • Díszítéshez használhatsz friss zöldfűszereket, szárított paradicsomot, chili pelyhet, fenyőmagot

Elkészítés

  1. Forralj fel sós vizet egy nagy lábosban. Tedd bele a rózsáira bontott karfiolt és közepes lángon főzd teljesen puhára (kb.15 perc). Egy szűrőkanállal vedd ki a lábasból a puha karfiolt, tedd félre.
  2. Az imént használt forró vízben főzd meg a tésztát.
  3. Készítsd el a szószt, amíg a tészta fő. Egy turmixgépbe tedd bele a karfiolt, add hozzá a növényi tejet és pürésítsd krémes állagúra (1-2 kisebb rózsát hagyhatsz a dekorációhoz.)
  4. Egy wokban, vagy teflon serpenyőben melegitsd fel az olajat, dinszteld meg a fokhagymát. Add hozzá a karfiolpürét és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Ha szeretnéd, itt hozzáadhatod a kurkuma, vagy curry port. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a sörélesztő pelyhet (ez kellemes, kicsit füstös ízt ad neki, érdemes beletenni!)
  5. Öntsd a krémet a tésztára, díszítheted karfiol rózsákkal, bazsalikom levéllel, szárított paradicsommal, vagy akár chili-pehellyel. Néhány csepp frissen facsart citrom is jól áll neki! Jó étvágyat hozzá!

Recept: saját (42 napos kurzus anyagából)

Fotó: @ohmyveggies

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X