Image Alt

Vegissima

  /  Egyéb kategória   /  Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál

Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál

Mit eszel tojás helyett? Nem hiányzik egy jó rántotta? Akkor ti csak ilyen kásákat reggeliztek? Jól lehet azzal lakni? Bizony, ez néhány gyakori kérdés, melyekre mindig örömmel válaszolok! Vegánként ugyanis sokkal laktatóbban, változatosabban, ízgazdagabban és természetesen motiváltabban reggelizünk, mint valaha! A rántottára pedig több igazán kiadós alternatívánk is van – most egy csicseriborsó lisztes vegán verziót mutatok, de kurzusaimon még számtalan mennyei reggeli inspirációval találkozhatsz!

15 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Két nagyobb (vagy 4 kisebb) adaghoz:

A csicseri rántottához:

  • 1,25 dl csészével mérve 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 1,25 dl csészével mérve 2 csésze (2,5 dl) víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 kisebb TV paprika, finomra vágva
  • 1 szál újhagyma, karikázva
  • Fűszerek: 1 tk. kurkuma, 1 tk. fokhagyma granulátum, zöldfűszerek, só, bors ízlés szerint
  • a sütéshez 2-3 ek. növényi olaj

Tálaláshoz:

  • 1 avokádó, hámozva, szeletelve
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 15 dkg kígyóuborka, szeletelve
  • olivabogyók, aszalt paradicsom, articsókaszív
  • finomra szelt sózott lilahagyma és újhagyma
  • friss zöldek – ruccola, petrezselyem, bazsalikom
  • vegán pástétom vagy bármilyen vegán zöldségkrém
  • füstölt pirospaprika, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az előkészítést előző estére is be lehet iktatni, de ha reggel van időd, akkor is gyorsan megvan! Mindössze annyit kell tenned, hogy a csicseri lisztet elkevered a vízzel (mindig 1/3 – 2/3 aránnyal dolgozz, ne ijedj meg, ha híg, ez fontos ahhoz, hogy puha maradjon sütés közben), és tetszőleges fűszerekkel (kurkumát, fokhagymát, sót mindenképpen javaslom, a többi rajtad áll!). A vöröshagymát, újhagymát, tv paprikát pedig finomra vágva, pici sóval átforgatva egy másik dobozban félreteszed.
  2. Nagyon fontos, hogy igazán jó tapadásmentes serpenyőd legyen, és figyelj az olaj használatára, ugyanis a csicserilisztes keverék krémesebben sűrűsödik, sokkal gyorsabban odatapad, odakap, de aggodalomra semmi ok, a rutin hamar megszületik majd!
  3. 1 ek. növényi olajjal kend ki a serpenyőt és folyamatosan figyelve, keverve pirítsd üvegesre a vöröshagyma-paprika-újhagyma keverékedet.
  4. Ha ez megvan, öntsd hozzá a csicserilisztes híg masszát, és közepes lángon folyamatosan “alávakarva” süsd addig, míg egy tapadósabb, tömöttebb tömbbe össze nem áll, és megfelelő mennyiségű pirult része van. Ez kb. 10 perc.
  5. Ekkor egy másik, kisebb teflon serpenyőben forrósíts 1 ek. növényi olajat, és ha már elég forró az olaj, annyit tegyél, hogy egyszeri fordítással alaposan lepirítod a “kupacod” mindkét oldalát. Forrón tálald a felszelt zöldségekkel, friss zöldekkel!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!

Bodzás eperkoktél

Élénk piros varázsnedű ez, amely teljesen felfrissít egy forró nyári napon!

Grillezett spárga saláta eperrel

Igazi idénysaláta, hiszen az eper és a spárga szezonja részben fedik egymást.

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X