Image Alt

Vegissima

  /  Egyéb kategória   /  Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál

Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál

Mit eszel tojás helyett? Nem hiányzik egy jó rántotta? Akkor ti csak ilyen kásákat reggeliztek? Jól lehet azzal lakni? Bizony, ez néhány gyakori kérdés, melyekre mindig örömmel válaszolok! Vegánként ugyanis sokkal laktatóbban, változatosabban, ízgazdagabban és természetesen motiváltabban reggelizünk, mint valaha! A rántottára pedig több igazán kiadós alternatívánk is van – most egy csicseriborsó lisztes vegán verziót mutatok, de kurzusaimon még számtalan mennyei reggeli inspirációval találkozhatsz!

15 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Két nagyobb (vagy 4 kisebb) adaghoz:

A csicseri rántottához:

  • 1,25 dl csészével mérve 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 1,25 dl csészével mérve 2 csésze (2,5 dl) víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 kisebb TV paprika, finomra vágva
  • 1 szál újhagyma, karikázva
  • Fűszerek: 1 tk. kurkuma, 1 tk. fokhagyma granulátum, zöldfűszerek, só, bors ízlés szerint
  • a sütéshez 2-3 ek. növényi olaj

Tálaláshoz:

  • 1 avokádó, hámozva, szeletelve
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 15 dkg kígyóuborka, szeletelve
  • olivabogyók, aszalt paradicsom, articsókaszív
  • finomra szelt sózott lilahagyma és újhagyma
  • friss zöldek – ruccola, petrezselyem, bazsalikom
  • vegán pástétom vagy bármilyen vegán zöldségkrém
  • füstölt pirospaprika, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az előkészítést előző estére is be lehet iktatni, de ha reggel van időd, akkor is gyorsan megvan! Mindössze annyit kell tenned, hogy a csicseri lisztet elkevered a vízzel (mindig 1/3 – 2/3 aránnyal dolgozz, ne ijedj meg, ha híg, ez fontos ahhoz, hogy puha maradjon sütés közben), és tetszőleges fűszerekkel (kurkumát, fokhagymát, sót mindenképpen javaslom, a többi rajtad áll!). A vöröshagymát, újhagymát, tv paprikát pedig finomra vágva, pici sóval átforgatva egy másik dobozban félreteszed.
  2. Nagyon fontos, hogy igazán jó tapadásmentes serpenyőd legyen, és figyelj az olaj használatára, ugyanis a csicserilisztes keverék krémesebben sűrűsödik, sokkal gyorsabban odatapad, odakap, de aggodalomra semmi ok, a rutin hamar megszületik majd!
  3. 1 ek. növényi olajjal kend ki a serpenyőt és folyamatosan figyelve, keverve pirítsd üvegesre a vöröshagyma-paprika-újhagyma keverékedet.
  4. Ha ez megvan, öntsd hozzá a csicserilisztes híg masszát, és közepes lángon folyamatosan “alávakarva” süsd addig, míg egy tapadósabb, tömöttebb tömbbe össze nem áll, és megfelelő mennyiségű pirult része van. Ez kb. 10 perc.
  5. Ekkor egy másik, kisebb teflon serpenyőben forrósíts 1 ek. növényi olajat, és ha már elég forró az olaj, annyit tegyél, hogy egyszeri fordítással alaposan lepirítod a “kupacod” mindkét oldalát. Forrón tálald a felszelt zöldségekkel, friss zöldekkel!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X