Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál
Mit eszel tojás helyett? Nem hiányzik egy jó rántotta? Akkor ti csak ilyen kásákat reggeliztek? Jól lehet azzal lakni? Bizony, ez néhány gyakori kérdés, melyekre mindig örömmel válaszolok! Vegánként ugyanis sokkal laktatóbban, változatosabban, ízgazdagabban és természetesen motiváltabban reggelizünk, mint valaha! A rántottára pedig több igazán kiadós alternatívánk is van – most egy csicseriborsó lisztes vegán verziót mutatok, de kurzusaimon még számtalan mennyei reggeli inspirációval találkozhatsz!
15
perc
előkészület
30
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Két nagyobb (vagy 4 kisebb) adaghoz:
A csicseri rántottához:
- 1,25 dl csészével mérve 1 csésze csicseriborsó liszt
- 1,25 dl csészével mérve 2 csésze (2,5 dl) víz
- 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
- 1 kisebb TV paprika, finomra vágva
- 1 szál újhagyma, karikázva
- Fűszerek: 1 tk. kurkuma, 1 tk. fokhagyma granulátum, zöldfűszerek, só, bors ízlés szerint
- a sütéshez 2-3 ek. növényi olaj
Tálaláshoz:
- 1 avokádó, hámozva, szeletelve
- 1 marék koktélparadicsom
- 15 dkg kígyóuborka, szeletelve
- olivabogyók, aszalt paradicsom, articsókaszív
- finomra szelt sózott lilahagyma és újhagyma
- friss zöldek – ruccola, petrezselyem, bazsalikom
- vegán pástétom vagy bármilyen vegán zöldségkrém
- füstölt pirospaprika, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Az előkészítést előző estére is be lehet iktatni, de ha reggel van időd, akkor is gyorsan megvan! Mindössze annyit kell tenned, hogy a csicseri lisztet elkevered a vízzel (mindig 1/3 – 2/3 aránnyal dolgozz, ne ijedj meg, ha híg, ez fontos ahhoz, hogy puha maradjon sütés közben), és tetszőleges fűszerekkel (kurkumát, fokhagymát, sót mindenképpen javaslom, a többi rajtad áll!). A vöröshagymát, újhagymát, tv paprikát pedig finomra vágva, pici sóval átforgatva egy másik dobozban félreteszed.
- Nagyon fontos, hogy igazán jó tapadásmentes serpenyőd legyen, és figyelj az olaj használatára, ugyanis a csicserilisztes keverék krémesebben sűrűsödik, sokkal gyorsabban odatapad, odakap, de aggodalomra semmi ok, a rutin hamar megszületik majd!
- 1 ek. növényi olajjal kend ki a serpenyőt és folyamatosan figyelve, keverve pirítsd üvegesre a vöröshagyma-paprika-újhagyma keverékedet.
- Ha ez megvan, öntsd hozzá a csicserilisztes híg masszát, és közepes lángon folyamatosan “alávakarva” süsd addig, míg egy tapadósabb, tömöttebb tömbbe össze nem áll, és megfelelő mennyiségű pirult része van. Ez kb. 10 perc.
- Ekkor egy másik, kisebb teflon serpenyőben forrósíts 1 ek. növényi olajat, és ha már elég forró az olaj, annyit tegyél, hogy egyszeri fordítással alaposan lepirítod a “kupacod” mindkét oldalát. Forrón tálald a felszelt zöldségekkel, friss zöldekkel!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás