Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Vegissima TV-s szereplés

Vegissima TV-s szereplés

A Testvérek világnapja alkalmából voltunk a Duna tévében nagylányommal, Alizzal.

 

Három féle isteni szendvicskrémet készítettünk és úgy tálaltuk, hogy az minden gyermekszemnek vonzó legyen!

❤️ Céklás humuszosat
🤍 Tofu-ricottásat
💚 Borsókrémeset
És autós szendvicseket a fiúknak…🚗
Ezeket a szendvicseket akár együtt is elkészíthetik a testvérek 🙂

Fogadjátok szeretettel a recepteket!

Céklás humusz:

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
  • 1 ek tahini vagy olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár csepp citromlé
  • 1 db nyers cékla (hámozva)
  • 1 ek juharszirup vagy datolyaszirup

Elkészítés:

A céklát vágd apró kockákra, majd az összes többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban, vagy botmixer segítségével dolgozd krémesre. Pár csepp citromlé vagy balzsamecet jól áll neki 🙂

Tofu-ricotta:

Hozzávalók:

  • 1 tömb füstölt tofu
  • 1 doboz növényi tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek sörélesztőpehely
  • pici bors
  • bármilyen zöldfűszer

Elkészítés:

Villával törd össze a tofut, majd a többi hozzávalóval keverd szép krémesre, vagy az egészet összeturmixolhatod egy késes aprítóban. Bazsalikommal nagyon finom 🙂

Zöldborsókrém:

Hozzávalók:

  • 200 gr zöldborsó
  • pici citromlé
  • 1-2 ek tahini
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici bors
  • bármilyen zöldfűszer
  • pici víz

Elkészítés:

A zöldborsót párold puhára, majd késes aprítóban, vagy botmixerrel dolgozd össze a többi alapanyaggal. Ha nem elég krémes, ehhez is tehetsz növényi tejfölt vagy vizet.

A képeken látható szendvicseket sima mézeskalács kiszúróval alkottuk, ami egy jó lehetőség, hogy a testvérek segítsenek egymásnak az elkészítésben, valamint hot-dog kiflit használtunk az autós szendvicsekhez, amiket uborkával és koktélparadicsommal díszítettünk 🙂

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X