Vegissima TV-s szereplés
A Testvérek világnapja alkalmából voltunk a Duna tévében nagylányommal, Alizzal.
Három féle isteni szendvicskrémet készítettünk és úgy tálaltuk, hogy az minden gyermekszemnek vonzó legyen!
Fogadjátok szeretettel a recepteket!
Céklás humusz:
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
- 1 ek tahini vagy olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- pár csepp citromlé
- 1 db nyers cékla (hámozva)
- 1 ek juharszirup vagy datolyaszirup
Elkészítés:
A céklát vágd apró kockákra, majd az összes többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban, vagy botmixer segítségével dolgozd krémesre. Pár csepp citromlé vagy balzsamecet jól áll neki 🙂
Tofu-ricotta:
Hozzávalók:
- 1 tömb füstölt tofu
- 1 doboz növényi tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek sörélesztőpehely
- só
- pici bors
- bármilyen zöldfűszer
Elkészítés:
Villával törd össze a tofut, majd a többi hozzávalóval keverd szép krémesre, vagy az egészet összeturmixolhatod egy késes aprítóban. Bazsalikommal nagyon finom 🙂
Zöldborsókrém:
Hozzávalók:
- 200 gr zöldborsó
- pici citromlé
- 1-2 ek tahini
- 1 ek sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- pici bors
- bármilyen zöldfűszer
- pici víz
Elkészítés:
A zöldborsót párold puhára, majd késes aprítóban, vagy botmixerrel dolgozd össze a többi alapanyaggal. Ha nem elég krémes, ehhez is tehetsz növényi tejfölt vagy vizet.
A képeken látható szendvicseket sima mézeskalács kiszúróval alkottuk, ami egy jó lehetőség, hogy a testvérek segítsenek egymásnak az elkészítésben, valamint hot-dog kiflit használtunk az autós szendvicsekhez, amiket uborkával és koktélparadicsommal díszítettünk 🙂