Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Tejmentes Magnum Jégkrém
Tejmentes Magnum | Vegissima Receptek

Tejmentes Magnum Jégkrém

A házilag készült Magnum tökéletes finomság szülinapi gyerekzsúrokhoz (“békeidőben”), vagy csak úgy, mert megérdemeljük télen-nyáron. A tejet kesudió + kókusztejszín kombóval helyettesítettem, és fantasztikusan krémes lett!! A csokiba mártogatást bízhatjátok a gyerekekre. De legyetek résen, mert lehet, hogy “kicsit” maszatosak lesznek. :D.

10 perc

előkészület

15 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Tejmentes Magnum | Vegissima Receptek

Hozzávalók 6 jégkrémhez

Először is szükséged lesz 6 db spatulás jégkrém formára (kapható a hipermarketekben).

A vanília fagyihoz:

200g kesudió jól beáztatva (egy éjszakára a legjobb)

400g-os konzerv kókusztejszín zsíros része+a híg lé részből kb. 3-4 ek. (éppen csak annyi, hogy a turmixgép el tudja keverni a kesuval)

Édesítés: 2-3 ek. agave szirup, vagy juharszirup – aki édesebben szereti, természetesen tehet többet (cukormentes verzióhoz eritritet ajánlok)

1 bourbon vaníliarúd kikapart belseje és/vagy vanília esszencia

1 csipet só (fontos, finomabb lesz!)

A csokoládé öntethez:

2,5 tábla (100g-os) vegán étcsokoládé, vízgőz felett felolvasztva

2ek. kókuszzsír hozzákeverve. (A kókuszzsír azért kell bele, hogy a csokiöntet eléggé folyós legyen, amikor belemártjuk a vanília fagyikat).

Tejmentes Magnum | Vegissima Receptek
Tejmentes Magnum | Vegissima Receptek

Elkészítés:

  1. A vaníliafagyi alapanyagait turmixgépbe tesszük és addig keverjük, amíg teljesen homogén krémet nem kapunk! (Ha a kesunk rendesen kiázott, ez biztosan sikerül!)
  2. Ha a turmixgép nehezen viszi, piciket adagolunk még hozzá a megmaradt kókuszléből, de óvatosan, minél krémesebb az állaga, annál jobb!
  3. Ha kész a krém, szépen betöltjük a jégkrémformákba és betesszük a fagyasztóba legalább 3 órára, legjobb 1 éjszakára.
  4. A megolvasztott csokiöntetet beleöntjük egy magas falú pohárba, innentől gyorsan dolgozunk, mert hamar sűrűsödik!
  5. Az előzőleg már fagyasztóból kivett (és néhány percet állni hagyott) jégkrémeket a spatulánál fogva óvatosan kivesszük a formából és gyorsan belemártjuk a csokiszószba!
  6. Várunk, míg a felesleg lecsöpög, majd hagyjuk, hogy a csokiöntet rádermedjen a jégkrémre.

Azonnal fogyasztható. Ha nem esszük meg rögtön (szinte kizárt!!), akkor egy nagy vágódeszkára sorakoztatva visszatehetjük őket a fagyasztóba.

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X