Vegán Mexikói Tortilla
Amikor megkérdezem a gyerekeket, hogy mi legyen a vacsi, nagyon sokszor jön az a válasz, hogy “Tortillaaaaa!” Azt hiszem, ezzel mindent elárultam.
A nyers zöldségektől kezdve a főtt zöldségragun keresztül szinte bármivel megtöltheted a tortilla lapokat. Nálunk ez a mexikói variáció az egyik favorit. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
5
perc
előkészület
20
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók 4 személyre:
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva, apróra vágva
- 2 szál zeller, vékonyra szeletelve
- 1 kápia paprika, apróra vágva
- 1 kisebb cukkini, apróra szeletelve
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab (vörös, vagy fekete, lehetőleg)
- 1 konzerv paradicsom
- grillfűszer keverék
- 1 kiskanál mustár
- só+bors, ízlés szerint
- 1 ek. sörélesztőpehely (opcionális)
- chili, vagy cayenne bors a csípős ízek szerelmeseinek
- tortilla lapok, serpenyőben felmelegítve
Plusz feltét opciók:
- lilahagyma, szeletelve
- avokádó, szeletelve
- Tofu, felkockázva, serpenyőben külön lepirítva
Elkészítés:
- A hagymát, a fokhagymát és a felszeletelt szál zellert pici olíva olajon megdinszteljük.
- Rá mehet az apróra vágott paprika és a kukorica, aminek nagyon jót tesz, ha kicsit megpirul. Ezen a ponton már fűszerezzük is. Javaslok valamilyen általános grillfűszer keveréket, ami az egésznek ad egy gazdag, enyhén füstös ízt.
- Ha a kukorica kicsit megpirult, mehet rá a cukkini és szinte azonnal utána a babkonzerv. A cukkinit ne főzzük túl pont akkor finom, ha még élénk a színe és roppanós.
- Végül az egészet nyakon öntjük a paradicsomszósszal, finomítjuk fűszerekkel az ízeket, mehet bele a picike mustár, sörélesztőpehely, chili, bármi, amit kedvelünk! Hagyjuk egyet rottyanni és kész is!
- Ha tofuval fogyasztod, akkor a tofut kockázd fel és pici olajon (én szezámolajjal imádom) pirítsd le külön egy serpenyőben, s csak tálaláskor tedd majd rá a paradicsomos szószra, mielőtt feltekered a totillát, így lesz finom.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás