Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Vegán Mexikói Tortilla
Vegissima Receptek | Mexikói tortilla

Vegán Mexikói Tortilla

Amikor megkérdezem a gyerekeket, hogy mi legyen a vacsi, nagyon sokszor jön az a válasz, hogy “Tortillaaaaa!” Azt hiszem, ezzel mindent elárultam.

A nyers zöldségektől kezdve a főtt zöldségragun keresztül szinte bármivel megtöltheted a tortilla lapokat. Nálunk ez a mexikói variáció az egyik favorit. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

5 perc

előkészület

20 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Vegissima Receptek | Mexikói tortilla

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva, apróra vágva
  • 2 szál zeller, vékonyra szeletelve
  • 1 kápia paprika, apróra vágva
  • 1 kisebb cukkini, apróra szeletelve
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv bab (vörös, vagy fekete, lehetőleg)
  • 1 konzerv paradicsom
  • grillfűszer keverék
  • 1 kiskanál mustár
  • só+bors, ízlés szerint
  • 1 ek. sörélesztőpehely (opcionális)
  • chili, vagy cayenne bors a csípős ízek szerelmeseinek
  • tortilla lapok, serpenyőben felmelegítve

Plusz feltét opciók:

  • lilahagyma, szeletelve
  • avokádó, szeletelve
  • Tofu, felkockázva, serpenyőben külön lepirítva
Vegissima Receptek | Mexikói tortilla
Vegissima Receptek | Mexikói tortilla

Elkészítés:

  1. A hagymát, a fokhagymát és a felszeletelt szál zellert pici olíva olajon megdinszteljük.
  2. Rá mehet az apróra vágott paprika és a kukorica, aminek nagyon jót tesz, ha kicsit megpirul. Ezen a ponton már fűszerezzük is. Javaslok valamilyen általános grillfűszer keveréket, ami az egésznek ad egy gazdag, enyhén füstös ízt.
  3. Ha a kukorica kicsit megpirult, mehet rá a cukkini és szinte azonnal utána a babkonzerv. A cukkinit ne főzzük túl pont akkor finom, ha még élénk a színe és roppanós.
  4. Végül az egészet nyakon öntjük a paradicsomszósszal, finomítjuk fűszerekkel az ízeket, mehet bele a picike mustár, sörélesztőpehely, chili, bármi, amit kedvelünk! Hagyjuk egyet rottyanni és kész is!
  5. Ha tofuval fogyasztod, akkor a tofut kockázd fel és pici olajon (én szezámolajjal imádom) pirítsd le külön egy serpenyőben, s csak tálaláskor tedd majd rá a paradicsomos szószra, mielőtt feltekered a totillát, így lesz finom.

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X