Vegán szaloncukor házilag, 3 ízben
Ebben a szaloncukorban az a fantasztikus, hogy 2-3 alapanyagból elkészíthető, akár teljesen hozzáadott cukormentesen! Nem tartalmaz mesterséges anyagot, vagy tartósítószert, így nem csak finomabb, de sokkal egészségesebb is a bolti verziónál! Még így is eláll néhány napig, de érdemes kb. 5 napon belül elfogyasztani. YouTube csatornámon meg is nézhetitek, hogyan készül! Gyerekeket érdemes bevonni.
10
perc
előkészület
75
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók (ízenként 16-20 db szaloncukorhoz):
Az egzotikus szaloncukorhoz:
100 g kókuszreszelék
100 g kókusztejszín
100g aszalt ananász
A marcipános szaloncukorhoz:
100 g darált mandula
100 g mazsola (próbáld aranymazsolával) beáztatva, lecsepegtetve
A klasszikus zserbós szaloncukorhoz:
100 g darált dió
100g aszalt sárgabarack + néhány csepp víz, ha nagyon kell
opcionálisan 1-2 evőkanál juharszirup (ez a legkevésbé édes töltelék, készíthetjük úgy is, hogy a barack fele helyett mazsolát használunk, vagy picit édesítjük sziruppal!)
Csokoládé bevonathoz
ízenként 1-1 tábla étcsokoládé
táblánként 1 evőkanál növényi – NEM olíva – olaj (én szőlőmag-olajat használtam)
Elkészítés:
- Semmi más dolgunk nincs, mint ízenként bedobni az alapanyagokat a késes aprítóba és összekeverni, amíg gyurmázható állagot nem kapunk. 2-3x érdemes lesz beindítani a gépet, közben, amikor leállítjuk, egy spatulával (óvatosan!) keverjük át, hogy nagyjából homogén masszát kapjunk. Maradnak benne apróbb gyümölcsdarabok, de ez nem baj, sőt még gusztusosabb is így.
- Ha készen van a massza, kézzel szaloncukrokat formázunk, majd betesszük őket a hűtőbe egy tányéron kb. 1 órára.
- Gőz felett felolvasztjuk a tábla csokikat és hozzákeverjük az olajat. (Az olajtól lesz az öntet megfelelő sűrűségű a mártogatáshoz, illetve szebb fénye lesz.)
- Villára szúrjuk a hűtőből kivett szaloncukor töltelékeket és belemártjuk a csokiöntetbe, majd egy sütőpapírra helyezzük őket és visszatesszük a hűtőbe. A csoki szépen rá fog dermedni a golyókra kb. 15 perc alatt.
- Ezután csomagolhatjuk is őket. Mi egy réteg sütőpapírba tekertük először a szaloncukrokat, és erre került a szép csomagolópapír. De kínálhatjuk csomagolás nélkül is egy szépen dekorált tányéron.
Jó étvágyat kívánok hozzá, Boldog Karácsonyt!🎄❤️
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás