Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Vegán szaloncukor házilag, 3 ízben
Vegán Szaloncukor | Vegissima Receptek

Vegán szaloncukor házilag, 3 ízben

Ebben a szaloncukorban az a fantasztikus, hogy 2-3 alapanyagból elkészíthető, akár teljesen hozzáadott cukormentesen! Nem tartalmaz mesterséges anyagot, vagy tartósítószert, így nem csak finomabb, de sokkal egészségesebb is a bolti verziónál! Még így is eláll néhány napig, de érdemes kb. 5 napon belül elfogyasztani. YouTube csatornámon meg is nézhetitek, hogyan készül! Gyerekeket érdemes bevonni.

10 perc

előkészület

75 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Vegán Szaloncukor | Vegissima Receptek

Hozzávalók (ízenként 16-20 db szaloncukorhoz): 

Az egzotikus szaloncukorhoz:

100 g kókuszreszelék

100 g kókusztejszín

100g aszalt ananász

 

A marcipános szaloncukorhoz:

100 g darált mandula

100 g mazsola (próbáld aranymazsolával) beáztatva, lecsepegtetve

 

A klasszikus zserbós szaloncukorhoz:

100 g darált dió

100g aszalt sárgabarack + néhány csepp víz, ha nagyon kell

opcionálisan 1-2 evőkanál juharszirup (ez a legkevésbé édes töltelék, készíthetjük úgy is, hogy a barack fele helyett mazsolát használunk, vagy picit édesítjük sziruppal!)

 

Csokoládé bevonathoz

ízenként 1-1 tábla étcsokoládé

táblánként 1 evőkanál növényi – NEM olíva – olaj (én szőlőmag-olajat használtam)

Vegán Szaloncukor | Vegissima Receptek
Vegán Szaloncukor | Vegissima Receptek

Elkészítés:

Nézd meg, hogyan készül!

  1. Semmi más dolgunk nincs, mint ízenként bedobni az alapanyagokat a késes aprítóba és összekeverni, amíg gyurmázható állagot nem kapunk. 2-3x érdemes lesz beindítani a gépet, közben, amikor leállítjuk, egy spatulával (óvatosan!) keverjük át, hogy nagyjából homogén masszát kapjunk. Maradnak benne apróbb gyümölcsdarabok, de ez nem baj, sőt még gusztusosabb is így.
  2. Ha készen van a massza, kézzel szaloncukrokat formázunk, majd betesszük őket a hűtőbe egy tányéron kb. 1 órára.
  3. Gőz felett felolvasztjuk a tábla csokikat és hozzákeverjük az olajat. (Az olajtól lesz az öntet megfelelő sűrűségű a mártogatáshoz, illetve szebb fénye lesz.)
  4. Villára szúrjuk a hűtőből kivett szaloncukor töltelékeket és belemártjuk a csokiöntetbe, majd egy sütőpapírra helyezzük őket és visszatesszük a hűtőbe. A csoki szépen rá fog dermedni a golyókra kb. 15 perc alatt.
  5. Ezután csomagolhatjuk is őket. Mi egy réteg sütőpapírba tekertük először a szaloncukrokat, és erre került a szép csomagolópapír. De kínálhatjuk csomagolás nélkül is egy szépen dekorált tányéron.

Jó étvágyat kívánok hozzá, Boldog Karácsonyt!🎄❤️

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X