Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  VEGISSIMONDAY 2022. 09. 05.

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 05.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!💚

Az őszi kurzusaink előtt gyere, és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!!😘
Itt az idő, hogy összefogjunk!💪
Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima receptekből állítunk össze Nektek! Mindig ITT fogjuk megosztani a recepteket a VEGISSIMA KÖZÖSSÉG ZÁRT CSOPORTBAN, péntekenként, hogy legyen idõtök bevásárolni!🥔🍆🥦🥒🍎
TEDD MEG AZ ELSÔ LÉPÉST a heti 1 növényi nappal, és ha kedvet kaptál, jöhetsz a népszerű 5 napos kurzusunkra október elején (az most nem lesz ingyenes!) ill. az utána következõ hosszabb kurzusainkra is! Sok meglepetéssel készülünk Nektek az őszi időszakra, tartsatok velünk!😉

REGGELI:

Gyors spenótos-cukkinis sült szendvics

Hozzávalók:

  • 8 db szeletelt kenyér (ez esetben most graham)
  • 1 doboz vegaföl
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 db cukkini (csak pár szelet kell bele, a maradék mehet az ebédhez készülő gulyáslevesbe!)
  • pici só és fokhagyma granulátum (elhagyható, de ajánlom, hogy használj! 🙂 )

Elkészítés:

  1. A kenyérszeleteket (4-et) kend meg vékonyan a vegaföllel, szórd meg picit a fokhagyma granulátummal és pici sóval. Mehet rá a bébispenót és pár karika vékony cukkini.
  2. A maradék 4 kenyérszeletet is megkenheted pici vegaföllel, majd helyezd a többi tetejére és szendvics sütőben vagy kontakt grillben süsd őket aranybarnára.

Akár előző este is összedobhatod, frissen kisütheted, vagy munkahelyre is elviheted! Ha nincs se szendvicssütőd, se kontakt grilled, egyszerűen serpenyőben pirítsd meg a szendvicsek mindkét oldalát! 🙂 

EBÉD:

Zöldség-gulyás füstölt tofuval

 

Hozzávalók: (2 főre)

  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini (ami reggelről megmaradt, kimagozva)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 db nagy paradicsom (leforrázva, lehámozva)
  • 1 db bármilyen nem erős paprika
  • 1 db (300 grammos) füstölt tofu
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. őrölt nemes pirospaprika
  • himalája só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • kb. 1 víz (több részletben lesz adagolva)

Elkészítés:

 

  1. A hagymát vágd apró kockákra és kezd el pirítani az olajon. Add hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, paradicsom pasztát, fokhagymát, babérlevelet és sót. Ezt a hagymás alapot öntsd fel kb. 2 dl vízzel, majd főzd addig, amíg a víz el nem párolog. Ezt ismételd meg lehetőség szerint kétszer, hogy jó sűrű állagot kapjál és a végén ne egy híg lötty legyen a leves, hanem sűrű.
  2. Vágd fel szeletekre vagy kockákra (ahogy szereted) a répát, fehérrépát, cukkinit, ezt tedd a hagymás alaphoz, mehet bele az őrölt pirospaprika, keverd el és öntsd fel fél liter vízzel. Mikor felforrt, add hozzá a fűszereket és kb. 5 perc főzés után a kockákra vágott burgonyát is.
  3. Vágd 1×1 cm-es kockákra a füstölt tofut, majd mikor minden zöldség megpuhult, ezt is add hozzá a leveshez. Egy – két percig forrhat még, majd készen is van!
  4. Friss petrezselyemmel és bármilyen olajos maggal megszórva tálald!

Megjegyzés: ha tejföllel szeretnéd,  akkor a reggelinél felbontott és kimaradt vegafölből tegyél bele tálaláskor egy kanállal! 

VACSORA:

Tépett laskagomba rozmaringos burgonyával, friss zöldségekkel

 

Hozzávalók:

  • 500 g laskagomba (ne mosd és pucold meg őket, csak a tönk végét vágd le)
  • 4 db nagyobb burgonya (vagy több is lehet 🙂 )
  • szójaszósz (kb. 3 ek)
  • BBQ szósz (kb. 3 ek)
  • 1 szál rozmaring (vagy morzsolt tasakos is jó)
  • 2 db kisebb cukkini (salátának való, ami még nem magos)
  • 8-10 db piros és sárga koktélparadicsom vegyesen (vagy amilyen van)
  • 1 – 1 db piros és sárga kaliforniai paprika, vagy kápia paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kígyóuborka vagy saláta uborka
  • almaecet vagy borecet

Elkészítés:

 

  1. A gombákat kézzel hosszában tépkedd el, vagy villával hosszában hasogasd fel a tönköknél. Pár percig grillezd meg egy nagyobb serpenyőben, vagy wokban, a lényeg, hogy ne grillezd meg teljesen. Locsold meg szójaszósszal és hagyd hogy jól beszívja, így grillezd őket tovább forgatva. Mehet rá a BBQ szószból annyi, hogy szépen bevonja a gombát, még 2-3 percig folyamatos forgatás mellett süsd készre.
  2. A cukkiniket hosszában félbe, a burgonyát fél centi vastagságú karikákra vágd és mehet a serpenyőbe egy leheletnyi olajjal, vagy ha van grill lapod, akkor arra. Ha a krumpli megsült, forgasd meg a rozmaringban. 
  3. A paradicsomokat vágd félbe, a paprikákat kisebb kockákra, az uborkát karikára, a lilahagymát vékony csíkokra. Ezeket a zöldségeket egy tálban forgasd össze egy kis alma vagy borecettel (1-1 löttyintésnyi), majd egy nagy tányéron tálald az elkészült laskát, cukkinit, krumplit és zöldségeket. 

Készítsd el Te is az ételeket és oszd meg a közösségben!

A saját ételfotóidat bátran oszd meg velünk!

Gyere és töltsd fel a fotóidat ide:

https://www.facebook.com/groups/Vegissima

Kíváncsian várjuk! 🙂

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Sült padlizsán különlegesség

Füstös, szaftos, fűszeres, látványos, ínycsiklandó… Ezek a szavak jutnak eszembe hirtelen erről mennyei mannáról! A krémesre sült padlizsán a fokyhagymás “tejföllel” és a fűszeres, ropogós feltéttel egyszerűen szentháromságot alkot! Előételnek, főételnek, de akár vendégvárónak is tökéletes! Gyorsan elkészül és garantáltan leveszi még a húsimádókat is a lábukról! 🙂

Superfood energiagolyók kurkuma lattéval

Ezek a csodás energiagolyócskák reggeli napindítónak is tökéletesek, de akár egészséges desszertként is megállják a helyüket! A superfood, vagyis “szuperétel” olyan alapanyagokat jelent, amelyeknek kimagasló beltartalmi értékeik vannak, úgyhogy nem csak finomak, hanem kifejezetten táplálóak, és egészségesek is ezek a falatkák! Cifrázhatod még azzal, hogy beforgatod őket valamibe, pl. kakaóporba, vagy kókuszreszelékbe, de már önmagukban is olyan ízbombák, hogy ez nem szükséges! Tele vannak rosttal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, jó zsírokkal és még növényi fehérjével is, úgyhogy minden jóval feltöltik szervezetedet! Emellett a kurkuma erős gyulladáscsökkentőként és immunerősítőként tovább fokozza a hatást, érdemes minden nap egy kiskanálnyit elfogyasztani belőle! Keverheted tejbe, smoothie-ba, reggeli zabkásába és egy csomó féle ételbe… Fogyaszd egészséggel!

Vegan Pasta Alfredo

Krémes, lágy textúrák, igazi olasz “dolce vita” életérzés! Egy roppant egyszerű tésztaétel, amelyet bármikor elkészíthetsz, a siker nem marad el! Így vegán verzióban ráadásul a vonalainkra is vigyázhatunk, sokkal könnyebb, mint az eredeti vajas-sajtos verzója! Ha a karfiol eddig nem is volt a kedvenced, garantálom, hogy ez az étel megváltoztatja majd a véleményedet! 🙂

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X