Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  VEGISSIMONDAY 2022.09. 26.

VEGISSIMONDAY 2022.09. 26.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!💚

 

Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!!😘
Itt az idő, hogy összefogjunk!💪
Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima receptekből állítunk össze Nektek! Mindig ITT fogjuk megosztani a recepteket a VEGISSIMA KÖZÖSSÉG ZÁRT CSOPORTBAN, péntekenként, hogy legyen idõtök bevásárolni!🥔🍆🥦🥒🍎
TEDD MEG AZ ELSÔ LÉPÉST a heti 1 növényi nappal, és ha kedvet kaptál, jöhetsz a népszerű 5 napos kurzusunkra október elején (az most nem lesz ingyenes!) ill. az utána következõ hosszabb kurzusainkra is! Sok meglepetéssel készülünk Nektek az őszi időszakra, tartsatok velünk!😉

Reggeli: Gluténmentes amerikai palacsinta házi lekvárral

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze (kb. 20 dkg) gluténmentes zabpehelyliszt vagy gluténmentes zabpehely megőrölve
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csésze növényi tej (ez most zabtej)
  • 2 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj
  • egy csipet só
  • vanília aroma vagy vaníliás cukor (1 zacskó)

Elkészítés:

  1. A száraz összetevőket öntsd egy keverőtálba, majd jöhetnek hozzá a nedves alapanyagok. Csomómentesre keverd ki.
  2. Tapadásmentes, felforrósított serpenyőben, egy csepp olaj hozzáadásával egyenként süsd aranybarnára a palacsintákat. (2ek/db)
  3. Tálald bármilyen házi lekvárral vagy gyümölccsel!

Ebéd: Házi pestós tészta grillezett gombával és kesu törettel

Hozzávalók:

  • egy csomag durumtészta (hüvelyes tésztából gluténmentes)
  • zöld levelesek (1-1 marék bazsalikom, petrezselyemzöld, zellerzöld, bébispenót)
  • olívaolaj (kb. 4 ek)
  • egy nyitott marék kesudió vagy dió (a szóráshoz hagyj pár szemet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • 6 nagyobb csiperkegomba

Elkészítés:

  1. Amíg a tészta fő, addig készítsd el a pestót.
  2. Egy késes aprítóba rakd bele az összes hozzávalót a zöld levelesektől a fűszerekig és jól dolgozd össze krémes állagúvá. Az olívaolajat fokozatosan adagold a gépbe! Ha kész, keverd össze a tésztával.
  3. A gombákat kontakt grillben vagy simán egy felforrósított serpenyőben, minimális olaj használattal süsd barnára, ha készen vannak, szeleteld fel és halmozd tálaláskor a tésztára vagy mellé!
  4. A megmaradt pár darab kesudiót törd össze, majd szórd meg vele a tésztát.

Vacsora: Tökkel töltött tök burgonyakrémmel

Hozzávalók:

  • egy nagyobb kerek cukkini (lehet sima is, csak tölthető legyen)
  • egy kis csomag fagyasztott zöldborsó
  • egy kisebb sütőtök
  • 300 grammos füstölt tofu
  • 4-5 nagyobb burgonya
  • szójaszósz
  • bors
  • fokhagymapor
  • kurkuma por (burgonyához)
  • szerecsendió (burgonyához)
  • 2 dl zabtej (vagy más növényi tej)
  • víz

Elkészítés:

  1. A cukkinit hámozd meg, vágd félbe és magozd ki. A sütőtököt ugyanígy, majd ezt vágd apró kockákra (kb. dobókockányira). A tofut és a meghámozott burgonyát is ilyen kockákra vágd fel.
  2. Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd bele a félbevágott cukkiniket és szórj egy kicsit a fűszerekből rá. Halmozd bele vegyesen a tölteléket, tehát a sütőtök kockákat, a tofut és a zöldborsót és erre is mehet még egy kis fűszer és szójaszósz.
  3. Én 190 fokon sütöttem, először fólia alatt egy fél órát, majd anélkül addig, amíg barnulni nem kezd a cukkini.
  4. Amíg sül, készítsd el hozzá a burgonyakrémet. A meghámozott és apró kockákra vágott burgonyát tedd egy lábasba, majd öntsd fel a zabtejjel. Ha nem lepi el teljesen, akkor adj hozzá még egy kicsit, vagy pótold ki sima vízzel csak hogy éppen ellepje. 
  5. Ha megfőtt a burgonya, egy botmixer segítségével krémesítsd az egészet, majd sózd meg és add hozzá a kurkumát (kb. 1 tk), szerecsendiót.

 

Azért szeretem ezt a receptet, mert variálni is lehet! A cukkinit felcserélheted a sütőtökkel például 🙂 Ami pedig megmaradt a tökből, borsóbol és tofuból, egy serpenyőben elkészítettem és másnap is isteni volt!

Készítsd el Te is az ételeket és oszd meg a közösségben! A saját ételfotóidat bátran oszd meg velünk!

Gyere és töltsd fel a fotóidat ide:

https://www.facebook.com/groups/Vegissima

Kíváncsian várjuk! 🙂

Október és november témája: Minden betegség a belekben kezdődik

A témának hatalmas szakirodalma van, rengeteg ismeretterjesztő és tudományos cikket, előadást talál az érdeklődő a világhálón. Annyira sok az információ, hogy teljesen el lehet veszni a hatalmas tudásanyagban.

Őszi melengető receptek

Sült paprikakrém   Hozzávalók:  6-7 db bármilyen paprika  1-2 fej fokhagyma 3 db hagyma vagy lilahagyma só bors bármilyen zöldfűszer Elkészítés: Mosd meg a paprikákat, majd tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A hagymákat pucold meg, vágd ketté és mehet [...]

Vegissima TV-s szereplés

A Testvérek világnapja alkalmából voltunk a Duna tévében nagylányommal, Alizzal.   Három féle isteni szendvicskrémet készítettünk és úgy tálaltuk, hogy az minden gyermekszemnek vonzó legyen! Céklás humuszosat Tofu-ricottásat Borsókrémeset És autós szendvicseket a fiúknak... Ezeket a szendvicseket akár együtt is [...]

Szeptember támája: Immunrendszer erősítése gyógynövényekkel és táplálkozással

Az őszi időszakra jellemző időjárás-változás megterhelő a szervezet számára és ez a stressz az immunrendszer működését is negatívan befolyásolja. Tudatos felkészüléssel azonban támogathatod szervezetedet, erősítheted immunrendszeredet!

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 19.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 12.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 05.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!! Az őszi kurzusaink előtt gyere, és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima receptekből [...]

Nyaralás vegánként

Nyaralni vegánként, főleg külföldön elsőre nem tűnik kihívásoktól mentes projektnek. De mi van, ha minden sokkal jobban alakul, mint gondolnánk? Tarts velünk, Gitta elmeséli tapasztalatait!

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!

Bodzás eperkoktél

Élénk piros varázsnedű ez, amely teljesen felfrissít egy forró nyári napon!

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X