Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  VEGISSIMONDAY 2022. 09. 19.

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 19.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!💚

 

Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!!😘
Itt az idő, hogy összefogjunk!💪
Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima receptekből állítunk össze Nektek! Mindig ITT fogjuk megosztani a recepteket a VEGISSIMA KÖZÖSSÉG ZÁRT CSOPORTBAN, péntekenként, hogy legyen idõtök bevásárolni!🥔🍆🥦🥒🍎
TEDD MEG AZ ELSÔ LÉPÉST a heti 1 növényi nappal, és ha kedvet kaptál, jöhetsz a népszerű 5 napos kurzusunkra október elején (az most nem lesz ingyenes!) ill. az utána következõ hosszabb kurzusainkra is! Sok meglepetéssel készülünk Nektek az őszi időszakra, tartsatok velünk!😉

Reggeli: Padlizsánkrém pirítóssal

Hozzávalók: 

  • 3 közepes méretű padlizsán, felezve
  • 1-2 gerezd fokhagyma, meghámozva, hosszában nagyon vékonyra szelve
  • fokhagyma granulátum
  • kakukkfű
  • negyed csésze extra szűz olívaolaj
  • Himalája só
  • 2 ek vegaföl (elhagyható)
  • 3 evőkanál aprított, friss zöldfűszer-keverék (például petrezselyem és bazsalikom keveréke) 
  • frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt fekete bors
  • őrölt füstölt paprika
  • gyökérkenyér vagy teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 200℃ fokra. Helyezd el a padlizsánokat a vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Vagdosd be a padlizsánokat, és a résekbe juttass bőven a fokhagyma granulátumból és a kakukkfűből. Locsold meg 2 evőkanál olíva olajjal, sózd, borsozd, és süsd puhára kb. 45 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd lassan kihűlni (kb. 20 perc).
  2. Késes aprítóban (vagy botmixer segítségével) a friss fűszerekkel, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál vegaföllel, citromlével, sóval, borssal, pirospaprikával dolgozd össze. A végén csak óvatosan keverd hozzá a hajszálvékonyra szelt fokhagymát (ne dolgozd tovább az aprítóban, mert nagyon erős lesz!).
  3. Teljes kiőrlésű pirítóson vagy gyökérkenyéren tálald!

Elkészítheted előző este ezt a fantasztikus krémet, így az ízek is jobban összeérnek reggelre és időt is spórolsz! Ha hétvégére készíted, egyél hozzá valamilyen hagymát is 🙂

Ebéd: Wokban sült zöldségek barnarizs körettel

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 brokkoli (apróbb darabokra szedve)
  • fél fej lilakáposzta (csíkokra vágva)
  • 1 kápia paprika (felcsíkozva)
  • 1 kisebb cukkini (vékony félszeletekre vágva)
  • 1 fej vöröshagyma (felkockázva)
  • kevés kókuszolaj vagy olívaolaj
  • szójaszósz (ízlés szerint)
  • (idő hiányában 1 kisebb zacskó wok zöldségkeverék a friss zöldségek helyett)
  • szezámmag

Elkészítés:

  1. Főzd meg a barnarizst.
  2. Amíg a rizs fő, futtasd meg a finomra vágott hagymát kevés kókuszolajon vagy olívaolajon egy wokban, majd ha kissé megpirult, add hozzá a zöldségeket, szójaszószt és párold készre (én mindig kicsit ropogósra hagyom).
  3. Keverd össze a készre főtt barna rizst a zöldségekkel és forrósítsd fel az egészet magas hőfokon. Szezámmaggal megszórva tálald!

Azért szeretem, mert ez a recept kiváló maradékmentő! Éppen amilyen zöldséged van, azzal készítheted 🙂

Vacsora: Gyors sütőtök krémleves tökmaggal

 

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • kurkuma
  • füstölt paprika őrlemény
  • 1 csapott ek barnacukor (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A sütőtököt hámozd meg, szedd ki a magokat is és vágd fel kisebb darabokra, majd dobd egy magasabb falú lábasba.
  2. A vöröshagymát pucold meg, vágd kockákra (nem kell apróra, csak lazán) és dobd ezt is a lábasba a sütőtök kockákhoz. A fokhagymát csak pucold meg és mehet a lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi az alapanyagokat, majd főzd puhára.
  3. Mikor készen van, jöhetnek a fűszerek és botmixer segítségével krémesítsd össze az egészet.

Tálalhatod pirított füstölt tofu kockákkal, ha tartalmasabb levesre vágysz! Én most balzsamecetet öntöttem rá és megszórtam tökmaggal 🙂

Készítsd el Te is az ételeket és oszd meg a közösségben!

A saját ételfotóidat bátran oszd meg velünk!

Gyere és töltsd fel a fotóidat ide:

https://www.facebook.com/groups/Vegissima

Kíváncsian várjuk! 🙂

Október és november témája: Minden betegség a belekben kezdődik

A témának hatalmas szakirodalma van, rengeteg ismeretterjesztő és tudományos cikket, előadást talál az érdeklődő a világhálón. Annyira sok az információ, hogy teljesen el lehet veszni a hatalmas tudásanyagban.

Őszi melengető receptek

Sült paprikakrém   Hozzávalók:  6-7 db bármilyen paprika  1-2 fej fokhagyma 3 db hagyma vagy lilahagyma só bors bármilyen zöldfűszer Elkészítés: Mosd meg a paprikákat, majd tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A hagymákat pucold meg, vágd ketté és mehet [...]

Vegissima TV-s szereplés

A Testvérek világnapja alkalmából voltunk a Duna tévében nagylányommal, Alizzal.   Három féle isteni szendvicskrémet készítettünk és úgy tálaltuk, hogy az minden gyermekszemnek vonzó legyen! Céklás humuszosat Tofu-ricottásat Borsókrémeset És autós szendvicseket a fiúknak... Ezeket a szendvicseket akár együtt is [...]

VEGISSIMONDAY 2022.09. 26.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

Szeptember támája: Immunrendszer erősítése gyógynövényekkel és táplálkozással

Az őszi időszakra jellemző időjárás-változás megterhelő a szervezet számára és ez a stressz az immunrendszer működését is negatívan befolyásolja. Tudatos felkészüléssel azonban támogathatod szervezetedet, erősítheted immunrendszeredet!

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 12.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!!   Az őszi kurzusaink előtt gyere és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima [...]

VEGISSIMONDAY 2022. 09. 05.

TARTS HETI 1 VEGÁN NAPOT a Vegissimával!!! Az őszi kurzusaink előtt gyere, és csatlakozz a mozgalomhoz (részvétel INGYENES)!! Itt az idő, hogy összefogjunk! Szeptemberben 4 HÉTFÔ (szept. 5., 12., 19., 26.) kaphatsz teljes napra étrendet, amelyet könnyen elkészíthető Vegissima receptekből [...]

Nyaralás vegánként

Nyaralni vegánként, főleg külföldön elsőre nem tűnik kihívásoktól mentes projektnek. De mi van, ha minden sokkal jobban alakul, mint gondolnánk? Tarts velünk, Gitta elmeséli tapasztalatait!

Citrusos-cseresznyés bögrés piskóta

Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel…
Csak lazán, nem kell túlméregetni, mindenhogyan isteni lesz!

Bodzás eperkoktél

Élénk piros varázsnedű ez, amely teljesen felfrissít egy forró nyári napon!

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X