BBQ karfiolos-tofuval töltött saláta levélkék
Hozzávalók (4+ főre) 1-2 szívsaláta 1 kisebb fej karfiol, apróbb rózsákra bontva 1 tömb tofu, felkockázva Fűszerek: 2 tk. füstölt pirospaprika 2 tk. őrölt kömény 2 tk. fokhagyma por 1 teáskanál só + bors ízlés szerint cayenne bors, chili (ha szereted a csípőset) Házi BBQ Szósz hozzávalói: 4-5 ek. tamari, vagy szója szósz 2-3 ek. juharszirup (vagy datolyaszirup) 2 ek. olívaolaj 3 ek. paradicsompüré (ha nem adsz hozzá csípős szószt, akkor mehet bele +2 ek. paradicsompüré) adhatsz hozzá valamilyen csípős szószt is (pl. sriracha), ha szereted a pikáns ízeket! Tipp: Ha nagyon sietsz és van otthon vegán BBQ szószod, azzal tudod helyettesíteni a házi szószt! Dekorációhoz (opcionális): - Zöldfűszerek, pl: koriander, menta, petrezselyem - Friss lime és újhagyma - Pirított kesudió (vagy más olajos mag) - Fehér/fekete szezámmag - Vékonyra szeletelt uborka, retek Elkészítés: 1. Keverd össze a száraz fűszereket és alaposan masszírozd be az apró rózsáira szedett karfiolt és tofukockákat egy tálban vele. 2. Száraz serpenyőben pirítsd meg a kesudiót, majd tedd félre. 3. Pindurka olajon, egy wokban, vagy tapadásmentes serpenyőben kezdd el grillezni a fűszeres karfiolos-tofus keveréket. 4. Elég lesz 5-7 perc, a lényeg, hogy kapjanak egy kis színt, a karfiol jó, ha roppanós marad! 5. Közben keverd ki a házi BBQ szószt, s ha a karfiol+tofu már kicsit megpirultak, add hozzájuk a szószt és hagyd, hogy karamellizálódjank, közben óvatosan forgasd át a keveréket többször, nehogy odaégjen! 6. Pár perc alatt el is fog készülni, egy szép máz lesz a keveréken. Szedd ki és hagyd teljesen kihűlni! 7. A szívsalátát tisztítsd meg, s bontsd leveleire. Helyezd a leveleket egy szép tálra, vághatsz rájuk néhány vékony szelet uborkát, majd töltsd meg a leveleket a töltelékkel és dekoráld a kesudióval, szezámmaggal, zöldfűszerekkel kedvedre! Jó étvágyat hozzá! :) Eredeti recept: @veganbowls
Subscribe
0 hozzászólás