Image Alt

Receptek

  /  Receptek
  • Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

  • Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza nélkül

  • Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici frissen őrölt

  • Az egyszerű ételeket is el lehet készíteni izgalmasan! Ha megkérdezem a gyerekeket, hogy mit főzzek, ez a vegán bolognai biztos, hogy benne van a top 3-ban! Én pedig nagyon örülök neki, hiszen hatalmas adag zöldséget esznek meg vele azonnal! Egészséges

  • Füstös, szaftos, fűszeres, látványos, ínycsiklandó

  • Ezek a csodás energiagolyócskák reggeli napindítónak is tökéletesek, de akár egészséges desszertként is megállják a helyüket! A superfood, vagyis "szuperétel" olyan alapanyagokat jelent, amelyeknek kimagasló beltartalmi értékeik vannak, úgyhogy nem csak finomak, hanem kifejezetten táplálóak, és egészségesek is ezek a

  • Krémes, lágy textúrák, igazi olasz "dolce vita" életérzés! Egy roppant egyszerű tésztaétel, amelyet bármikor elkészíthetsz, a siker nem marad el! Így vegán verzióban ráadásul a vonalainkra is vigyázhatunk, sokkal könnyebb, mint az eredeti vajas-sajtos verzója! Ha a karfiol eddig nem

  • Mert hogy az amerikai palacsinta sem csak édes lehet! 🙂 Próbáld ki ezt a vibráló zöld színű finomságot, amihez a gyerekek is kedvet kapnak! A spenót és a fokhagyma mindig tökéletes párosítás, egy kis növényi tejföllel pedig még gusztusosabbá, krémesebbé

  • Ez a nagyon látványos finomság kiváló előételnek, vagy akár vendégváró falatoknak! Gyorsan elkészül, mégis egy igazán különleges ízélményt biztosít bármilyen eseményen! A feltét tulajdonképpen variálható, más zöldségekkel is működhet, kísérletezzetek bátran! 🙂

  • Ez a süti pont annyi energiát igényel, amennyi egy forró júniusi napon desszertkészítésre fordítható! A roppanós cseresznye édességét remekül kiemeli a citrusos íz és a könnyű, lágy piskóta! Más gyümölccsel is remekül működik, például eperrel, szilvával, málnával, ribizlivel

  • Élénk piros varázsnedű ez, amely teljesen felfrissít egy forró nyári napon!

  • Igazi idénysaláta, hiszen az eper és a spárga szezonja részben fedik egymást.

  • A burgonyasalinak itthon a majonézes verziója ismertebb, de ígérem, ezt a verziót legalább annyira fogjátok szeretni!

  • A családi tradíciók és vígasztaló ízek akkor is nagyon fontosak, ha vegán étrendet követünk. Szerencsére vegánként sem kell lemondanunk az édes gyönyörűségekről! Édesanyám még az ő nagymamájától tanulta a réteskészítés "mesterségét", ő pedig szintén átadja unokájának - így száll a

  • Valami igazán egyszerűre és laktatóra vágysz? Kóstold meg ezt a vegán, "sajtos" brokkolifasírtot! A vegán sajtkészítmények természetesen nem tartoznak azok közé az élelmiszerek közé, amelyeket gyakori fogyasztásra ajánlok, ez a brokkolifasírt viszont nagyon találékony és mennyei módja annak, hogy ha mégis

  • A hűvösebb novemberi estéken igazán jól esik bekuckózni és valami forró, fűszeres levessel, egytálétellel melegedni. Ez a pikáns, fűszeres, ugyanakkor nagyon lágy és krémes leves egy nagyon karakteres fogás lehet minden vegán menüben! Érdemes variálni a fűszerezéssel, hiszen füstösebb verzióban is

  • Beleharapni az Őszbe - ez a mennyei és tartalmas vegán tésztaétel pontosan ezt az élményt adja! A krémes sütőtökmártás, a finoman pirított-párolt erdei sétákat idéző gomba, a friss zöldfűszerek hétköznapi műalkotássá varázsolják ezt az egyszerű fogást!

  • Mit eszel tojás helyett? Nem hiányzik egy jó rántotta? Akkor ti csak ilyen kásákat reggeliztek? Jól lehet azzal lakni? Bizony, ez néhány gyakori kérdés, melyekre mindig örömmel válaszolok! Vegánként ugyanis sokkal laktatóbban, változatosabban, ízgazdagabban és természetesen motiváltabban reggelizünk, mint valaha!

  • Palacsinta. Egy szó, amely mindenkiben azonnal érzelmeket kelt, a gyermekkorok nyári palacsintázásai a mamánál, a sűrű barack-vagy málnalekvár aromás illata

  • A szombati főző workshopjaim receptjeinek összeállításában mindig nagyon fontos szempont, hogy laktató, tartalmas, ugyanakkor nagyon finom és egészséges fogások kerüljenek a családi asztalra. Ezúttal a fenséges OLASZ KONYHA jellegzetes ételei kerültek terítékre. Tartsatok velem!

  • Megtisztelő számomra, hogy a Duna TV Családbarát műsorában szerepelhettem. Igazi tavaszi színekben pompázó főételt és desszertet készítettem ez alkalomra, amit te is gyorsan és gond nélkül összedobhatsz egy hétvégi családi ebédre.

  • Imádom a zöld spárgát, de sajnos rövid a szezonja. Így amikor van, mindenbe csempészek belőle. A család klasszikus vegán kedvence a tofukrémmel töltött leveles tészta tekercs. Ebbe a mostani verzióba a spárgán kívül került gomba és cukkini is.

  • Igen, VAN élet a sonkán és a tojáson túl Húsvétkor (is)! Fantasztikusan ízletes, friss szezonális növényi alapanyagokból készíthetitek el az ünnepi vegán menüsort ezekkel a Vegissima receptekkel.

  • Magyaros ízvilág vegán köntösben. Erről szól ez a rakott kel recept. Nemcsak a hagyományos ízélmény szuper benne, hanem az is, hogy a szójával és gombával megtömve egy fehérjében gazdag, igazán kiadós és egészséges ételt kapunk.

  • Fogadjátok szeretettel Valentin napra ezt a pofon egyszerű, összesen 4 hozzávalóból álló finom csokis kekszet! A recept hozzáadott cukormentes és még gluténmentes is, azon túl, hogy természetesen vegán.

  • Ezt a mennyei, krémes, dolce vita remeket egyszerűen nem bírtam elengedni a régi életemből, úgyhogy muszáj volt veganizálnom. Okozott némi fejtörést, hogy a mascarpone-t mivel helyettesítsem, ami növényi alapú és hozza az eredeti élményt. De végül megoldottam, mindannyiunk legnagyobb örömére.

  • Amikor megkérdezem a gyerekeket, hogy mi legyen a vacsi, nagyon sokszor jön az a válasz, hogy. “Tortillaaaaa!” Azt hiszem ezzel mindent elárultam. Kicsik és nagyok kedvence ez a végtelenségig variálható, egyszerű, mégis isteni étel, a tortilla tekercs.

  • Ebben a szaloncukorban az a fantasztikus, hogy 2-3 alapanyagból elkészíthető, akár teljesen hozzáadott cukormentesen! Nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, vagy tartósítószert, így nem csak finomabb, de sokkal egészségesebb is a bolti verziónál.

  • Muszáj megmutatnom nektek, hogyan készítem ennek a klasszikus receptnek a veganizált változatát! Nem használok sem tojást, sem pedig tehéntejet, mégis gyönyörű és elképesztően finom desszertet fogok az asztalra tenni Karácsonykor.

  • Ez a vegán egytálétel azért fantasztikus, mert végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis mutatós, dúskál az ízekben és rendkívül laktató. A zöldfűszerekkel bolondított sült zöldségek illata és zamata semmihez sem hasonlítható.

  • A házilag készült Magnum jégkrém tökéletes finomság szülinapi gyerekzsúrokhoz. A tejet kesudió + kókusztejszín kombóval helyettesítettem és fantasztikusan krémes lett!

  • Szeretek a gyerekeimmel közösen sütni. Ők ennél a vegán muffin elkészítésénél is ott tüsténkedtek és nagyon élvezték az alkotás folyamatát (meg a büntetlen nyalakodást). Én pedig azt értékelem, hogy nyugodt perceket tudtam velük eltölteni teljes egymásra hangolódásban.

  • Mézeskalács nélkül nincs Karácsony, igaz? Szeretettel ajánlom nektek ezt a receptet, tisztán növényi alapanyagokból. Gyerkőcöket ér bevonni a készítésbe!

  • Mamma mia, dolce vita! A Vegán Lasagne szimbóluma az élet élvezetének! Olasz fűszerek, krémes besamel, dús paradicsomszósz, lágy tészta… Egyszerűen tökéletes!

  • Köles, a gabonák királynője! Nem véletlenül kapta ezt a kitüntetést, mégsem fogyasztjuk túl gyakran, pedig nagyon is kellene!

  • Nyáron különösen fontos a folyadékpótlás, és ez a könnyű tökleves tökéletes választás a forró nyári napokra is.

  • Tartalmas, gusztusosan tálalható vendégváró. Szeretem a réteslapba, leveles tésztába csomagolható finomságokat, mert könnyen elkészíthető, mégis látványos étel lesz a végeredmény.

  • A chia mag tele van rosttal, fehérjével, mangánnal, kalciummal és egyben remek Omega-3 forrás is. Nemhiába nevezik 'super food'-nak. Pudingként, zabkásához keverve érdemes rendszeresen fogyasztani.

  • Ez a mennyei babburger mindenkit levesz a lábáról, aki kóstolta! A jó vegán hamburger titka a finom zöldségpogácsa, s ez a tartalmas, pikáns babpogácsa igazán különlegessé teszi.

  • A cékla egy csodanövény. Amellett, hogy tele van vassal és antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatásáról is híres. Ezt a levest csak úgy hívom: folyékony bársony.

  • Tésztaimádóknak kötelező! Erről a receptről mindig fantasztikus visszajelzéseket kaptam. Mindenkit meglepett a karfiolnak ez a szokatlan felhasználása, de imádták!

X