Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Desszert   /  Kedvenc Vegán Palacsintánk

Kedvenc Vegán Palacsintánk

Palacsinta… egy szó, amely mindenkiben azonnal érzelmeket kelt, a gyermekkorok nyári palacsintázásai a mamánál, a sűrű barack-vagy málnalekvár aromás illata… És te hogy szeretted? Kakaóval, fahéjjal? Mazsolás-vaníliás túróval, pudinggal? Dióval, porcukros mákkal? Esetleg volt olyan kombináció, ami csak neked ízlett? Természetesen vegán életmódot követve sem kell lemondanunk a palacsintázás élvezetéről! Na de hogyan lesz vékony és puha tojás nélkül? Íme, egy remek vegán recept hozzá!

5 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Családi adaghoz:

  • 60 dkg fehér liszt
  • Fél tasak bio sütőpor
  • Fél csipet só
  • Fél citrom leve
  • 5 dl növényi tej
  • 5 dl szénsavas víz
  • 0.5 dl növényi olaj

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy magas falú tálban.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a növényi tejet, elkezdjük kézi habverővel, keverővel összedolgozni a tésztát.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a savas vizet vagy szódát. Figyeljünk, inkább sűrűbb mint hogy túl híg legyen!
  4. A homogénre kidolgozott tésztát picit állni hagyjuk amíg felmelegedik a tapadásmentes serpenyő, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat! Friss gyümölccsel, mentes lekvárokkal a legfinomabb, de természetesen a feltéteknek csak kreativitásunk szabhat határt!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Vegán reggelik – Csicseri rántottás bőségtál

Mit eszel tojás helyett? Nem hiányzik egy jó rántotta? Akkor ti csak ilyen kásákat reggeliztek? Jól lehet azzal lakni? Bizony, ez néhány gyakori kérdés, melyekre mindig örömmel válaszolok! Vegánként ugyanis sokkal laktatóbban, változatosabban, ízgazdagabban és természetesen motiváltabban reggelizünk, mint valaha! A rántottára pedig több igazán kiadós alternatívánk is van – most egy csicseriborsó lisztes vegán verziót mutatok, de kurzusaimon még számtalan mennyei reggeli inspirációval talélkozhatsz!

Olasz Vegán Gasztrokaland – 3 fogásos ínyenc menü

A szombati főző workshopjaim receptjeinek összeállításában mindig nagyon fontos szempont, hogy laktató, tartalmas, ugyanakkor nagyon finom és egészséges fogások kerüljenek a családi asztalra. Ezúttal a fenséges OLASZ KONYHA jellegzetes ételei kerültek terítékre. Tartsatok velem!

Tavaszi Családbarát vegán menü

Megtisztelő számomra, hogy a Duna TV Családbarát műsorában szerepelhettem. Igazi tavaszi színekben pompázó főételt és desszertet készítettem ez alkalomra, amit te is gyorsan és gond nélkül összedobhatsz egy hétvégi családi ebédre.

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X