Kedvenc Vegán Palacsintánk
Palacsinta… egy szó, amely mindenkiben azonnal érzelmeket kelt, a gyermekkorok nyári palacsintázásai a mamánál, a sűrű barack-vagy málnalekvár aromás illata… És te hogy szeretted? Kakaóval, fahéjjal? Mazsolás-vaníliás túróval, pudinggal? Dióval, porcukros mákkal? Esetleg volt olyan kombináció, ami csak neked ízlett? Természetesen vegán életmódot követve sem kell lemondanunk a palacsintázás élvezetéről! Na de hogyan lesz vékony és puha tojás nélkül? Íme, egy remek vegán recept hozzá!
5
perc
előkészület
30
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Családi adaghoz:
- 60 dkg fehér liszt
- Fél tasak bio sütőpor
- Fél csipet só
- Fél citrom leve
- 5 dl növényi tej
- 5 dl szénsavas víz
- 0.5 dl növényi olaj
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat elkeverjük egy magas falú tálban.
- Hozzáöntjük az olajat és a növényi tejet, elkezdjük kézi habverővel, keverővel összedolgozni a tésztát.
- Fokozatosan adjuk hozzá a savas vizet vagy szódát. Figyeljünk, inkább sűrűbb mint hogy túl híg legyen!
- A homogénre kidolgozott tésztát picit állni hagyjuk amíg felmelegedik a tapadásmentes serpenyő, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat! Friss gyümölccsel, mentes lekvárokkal a legfinomabb, de természetesen a feltéteknek csak kreativitásunk szabhat határt!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás