Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Desszert   /  Kedvenc Vegán Palacsintánk

Kedvenc Vegán Palacsintánk

Palacsinta… egy szó, amely mindenkiben azonnal érzelmeket kelt, a gyermekkorok nyári palacsintázásai a mamánál, a sűrű barack-vagy málnalekvár aromás illata… És te hogy szeretted? Kakaóval, fahéjjal? Mazsolás-vaníliás túróval, pudinggal? Dióval, porcukros mákkal? Esetleg volt olyan kombináció, ami csak neked ízlett? Természetesen vegán életmódot követve sem kell lemondanunk a palacsintázás élvezetéről! Na de hogyan lesz vékony és puha tojás nélkül? Íme, egy remek vegán recept hozzá!

5 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Családi adaghoz:

  • 60 dkg fehér liszt
  • Fél tasak bio sütőpor
  • Fél csipet só
  • Fél citrom leve
  • 5 dl növényi tej
  • 5 dl szénsavas víz
  • 0.5 dl növényi olaj

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy magas falú tálban.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a növényi tejet, elkezdjük kézi habverővel, keverővel összedolgozni a tésztát.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a savas vizet vagy szódát. Figyeljünk, inkább sűrűbb mint hogy túl híg legyen!
  4. A homogénre kidolgozott tésztát picit állni hagyjuk amíg felmelegedik a tapadásmentes serpenyő, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat! Friss gyümölccsel, mentes lekvárokkal a legfinomabb, de természetesen a feltéteknek csak kreativitásunk szabhat határt!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

3.3 6 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X