Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  VegissiMAMA bolognai spegettije

VegissiMAMA bolognai spegettije

Az egyszerű ételeket is el lehet készíteni izgalmasan! Ha megkérdezem a gyerekeket, hogy mit főzzek, ez a vegán bolognai biztos, hogy benne van a top 3-ban! Én pedig nagyon örülök neki, hiszen hatalmas adag zöldséget esznek meg vele azonnal! Egészséges és mennyei finom, remélem sokszor készítitek el majd ti is!

Hozzávalók (min. 6 főre)

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darabka gyömbér
  • 1/4 zellergumó, vagy 1-2 szár zeller
  • 2 közepes répa
  • 1 közepes batáta
  • 1 cukkini
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • kb. 2 kk. olasz fűszerkeverék, 1-2 kk. leves lelke fűszerkeverék, vagy egy fél bio zöldségleveskocka, só és bors ízlés szerint
  • opcionálisan mehet bele szójagranulátum (kb. 50g szárazon), de nélküle is tökéletes
  • 2-3 üveg vegán bolognai szósz, vagy csak sima darabolt paradicsom konzerv
  • 1 ek. vegán BBQ szósz (opcionális)
  • vegán spagetti tészta

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát elkezded dinsztelni a gyömbérrel és egy csipet sóval.
  2. Késes aprítóval daráld le az összes zöldséget apróra, ha nincs géped, akkor reszelt le őket. Ha a hagyma már üveges, először menjen rá a darált répa és zeller.
  3. Ha már kicsit párolódtak, akkor mehet rá a batáta, majd végül a cukkini, annak kell a legkevesebb idő.
  4. Ha az összes zöldség már a lábasban van, adj hozzájuk egy fél pohár vizet és fedd le, hogy alaposan meg tudjanak párolódni. Itt mehet hozzá egy kis leves lelke fűszer, vagy egy fél bio zöldségleveskocka feloldva (a fél pohár vízben), ill. az olasz fűszerkeverék.
  5. Ha adsz hozzá szójagranulátumot, akkor most jöhet, ez esetben adj hozzá plusz vizet, mert fel fogja venni, ahogy megduzzad!
  6. Hagyd, hogy a zöldségek alaposan megpárolódjanak, teljesen puhára a fedő alatt, ha szükséges, pici vizet adj hozzá akár többször is, ha igényli.
  7. Jöhet a paradicsomszósz, keverd el jól a zödséges alappal és nagyon fontos, hogy további min. 15-20 percig hagyd lassú tűzön összefőni az egészet, egészen más lesz úgy, mintha csak egyet rottyan! A batáta alapból édesebbé varázsolja szószt, de ha édesebben szereted, akkor adhatsz hozzá 1 ek. BBQ szószt, jól áll neki! 🙂 Én itt szoktam hozzáadni a 2 gerezd szétnyomott fokhagymát is, mert szeretem, ha nem fő el már az elején, jobban kijön így az íze!
  8. Amíg a szósz tökéletesen összeáll, addig ki is főzheted a tésztát, s ha kész, frissen tálald a krémes, fűszeres olasz csodával! Sörélesztőpehellyel megszórva, friss bazsalikommal díszítve isteni! Jó étvágyat hozzá! 🙂

Megjegyzés: Nem baj, ha nagyobb adag lett a szósz, ha nem eszitek meg 1-2 napon belül, akár több adagban lefagyaszthatod és bármikor előveheted máskor és már kész is egy finom, tartalmas főétel! 🙂

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X