Dinnyés-epres kölespuding
Köles, a gabonák királynője! Nem véletlenül kapta ezt a kitüntetést, mégsem fogyasztjuk túl gyakran, pedig nagyon is kellene! A köles ásványi anyag tartalma kiemelkedő a többi gabonához képest, könnyen emészthető, lúgosít, és még gluténmentes is. Íme, egy remek recept hozzá!
5
perc
előkészület
20
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Két nagyobb (vagy 4 kisebb) adaghoz:
- 2 nagyobb (vagy 4 kisebb) adaghoz:
- 10 dkg köles
- 3 dl víz
- csipet só
- kb. 250 dkg friss vagy fagyasztott eper
- 1 lime reszelt héja
- 1 vékony szelet érett görögdinnye
- 1 csipet gyömbér
- 2 (édesszájúaknak több) ek. agavé szirup vagy juharszirup is jó
Elkészítés:
- A kölest az enyhén sós vízben alacsony fokozaton addig főzzük, amíg teljesen el nem fő a vize (vigyázzunk, ne kapja oda a végén!) Hagyjuk langyosra hűlni.
- A dinnyét kimagozzuk, villával összetörjük, elkeverjük a gyömbérrel, agavésziruppal, lime-héjjal és hozzákeverjük a köleshez.
- Friss, vagy fagyasztott epret halmozunk rá.
- Mehet még szirup és növényi tejszín is, ha nem reggelinek hanem desszertnek szánjuk.
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás