Image Alt

Vegissima

  /  Recept   /  Mediterrán burgonyasaláta

Mediterrán burgonyasaláta

A mediterrán ízek szerelmeseinek nagy kedvence lesz! A paradicsom, az olívabogyó, a déli fűszerek – oregano, bazsalikom, rozmaring – szentháromságán alapul ez a csoda! Hidegen tálalva köretként, de főételként is maximálisan megállja a helyét, egy végtelenül egyszerű, mégis fenséges finomság a nyári napokra!

5 perc

előkészület

30 perc

elkészítés

1 /5

nehézség

Hozzávalók (4 főre):

  • 1kg feldarabolt, főtt krumpli
  • 250g koktél paradicsom, félbe vágva
  • 2-3 maréknyi olívabogyó (lehetőség szerint akár többféle)
  • 1-2 maréknyi kapribogyó
  • 1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kisebb lilahagyma, csíkokra vágva
  • friss rozmaring, bazsalikom és oregano, apróra vágva
  • néhány szem aszalt paradicsom
  • só & frissen őrölt bors
  • picike olívaolaj

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük. Ne főzzük szét, inkább serpenyőben, vagy sütőben rápiríthatunk még egy kicsit, úgy még finomabb.
  2. Tegyük félre a burgonyát, hagyjuk teljesen kihűlni és daraboljunk fel mindent, készítsük elő a fűszereket.
  3. Ha a burgonya teljesen kihűlt, keverjük össze óvatosan a többi hozzávalóval, csorgassunk rá picike extra szűz olíva olajat, fűszerezzük. Finoman forgassuk át, hogy ne törjön nagyon össze, úgy gusztusosabb marad.
  4. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek, hidegen tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

Jó étvágyat!

További receptek a Vegissimán

Készítsd el ezeket is!

Lencsés quinoa saláta

Fehérjedús, mégis könnyű, olaszos ízvilágú saláta, amely főételnek is megteszi, de köretként is remekül működik. Feltétlenül próbáljátok ki, imádni fogjátok!

Bodzás-Epres Morzsasüti

Az eperszezon rövid, így amíg elérhető ez a csodás gyümölcs, érdemes sokféleképpen felhasználni! 🙂 Ez a morzsasüti konkrétan 15 perc alatt elkészíthető (+ a sülési idő) és egy igazán különleges desszertet kapunk a végén, amely egyszerre krémes és zamatos! Bodza […]

Húsvéti vendégváró finomságok

Házi pesto-s leveles tészta rudacskák Hozzávalók: 2 csomag levelestészta (vékony típusú) Pesto hozzávalói: 160 g spenótlevél (lehet ruccolával, medvehagymával vegyesen) 30 g dió 30 g mandula 4 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 ek. sörélesztőpehely 1 csapott tk. só, pici […]

0 0 votes
Érdekes volt?
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
X