Mediterrán burgonyasaláta
A mediterrán ízek szerelmeseinek nagy kedvence lesz! A paradicsom, az olívabogyó, a déli fűszerek – oregano, bazsalikom, rozmaring – szentháromságán alapul ez a csoda! Hidegen tálalva köretként, de főételként is maximálisan megállja a helyét, egy végtelenül egyszerű, mégis fenséges finomság a nyári napokra!
5
perc
előkészület
30
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
Hozzávalók (4 főre):
- 1kg feldarabolt, főtt krumpli
- 250g koktél paradicsom, félbe vágva
- 2-3 maréknyi olívabogyó (lehetőség szerint akár többféle)
- 1-2 maréknyi kapribogyó
- 1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kisebb lilahagyma, csíkokra vágva
- friss rozmaring, bazsalikom és oregano, apróra vágva
- néhány szem aszalt paradicsom
- só & frissen őrölt bors
- picike olívaolaj
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük. Ne főzzük szét, inkább serpenyőben, vagy sütőben rápiríthatunk még egy kicsit, úgy még finomabb.
- Tegyük félre a burgonyát, hagyjuk teljesen kihűlni és daraboljunk fel mindent, készítsük elő a fűszereket.
- Ha a burgonya teljesen kihűlt, keverjük össze óvatosan a többi hozzávalóval, csorgassunk rá picike extra szűz olíva olajat, fűszerezzük. Finoman forgassuk át, hogy ne törjön nagyon össze, úgy gusztusosabb marad.
- Tegyük hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek, hidegen tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás