![](https://vegissima.hu/wp-content/uploads/2021/11/vegan-sultkarfiol-kremleves-2.jpg)
Melengető vegán levesek – Sültkarfiol krémleves
A hűvösebb novemberi estéken igazán jól esik bekuckózni és valami forró, fűszeres levessel, egytálétellel melegedni. Ez a pikáns, különleges, ugyanakkor nagyon lágy és krémes leves egy igazán karakteres fogás lehet minden vegán menüben!
Érdemes variálni a fűszerezéssel, hiszen füstösebb verzióban is kíváló, a karfiolban található értékes tápanyagok pedig immunrendszerünket is támogatják!
20
perc
előkészület
40
perc
elkészítés
1
/5
nehézség
![](https://vegissima.hu/wp-content/uploads/2021/11/vegan-sultkarfiol-kremleves-2.jpg)
Hozzávalók
4 személyre:
- kb. 1 kg karfiol
- 1 tk. himalája só
- 2-3 ek. olivaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 csipet fekete bors
- + 2 ek.olivaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 mokkáskanál őrölt kardamom
- 1 tk. só
- 8 dl zöldség alaplé
- 1 kisebb bio citrom reszelt héja
- 2.5 dl növényi főzőkrém
- Díszítéshez friss bazsalikom levelek, növényi olaj, reszelt szerecsendió
![](https://vegissima.hu/wp-content/uploads/2021/11/vegan-sultkarfiol-kremleves-3.jpg)
![](https://vegissima.hu/wp-content/uploads/2021/11/vegan-sultkarfiol-kremleves-1.jpg)
Elkészítés:
- Először elkészítjük a sült karfiolt! Megmossuk, óvatosan rózsáira szedjük (egy éles késsel is dolgozhatsz!), kerámia vagy üveg hőálló tálba rendezzük, fűszerezzük a sóval, borssal, majd meglocsoljuk az oliva olajjal.
- Előmelegített sütőben (javasolt légkeverésen) 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Néhány mutatósabb darabot félreteszünk a leves díszítéséhez.
- Egy tapadásmentes lábasban a plusz 2 evőkanál oliva olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ráhalmozzuk a sült karfiolt, felengedjük a zöldség alaplével, és teljesen puhára főzzük.
- Ha kész,botmixerrel simára, krémesre turmixoljuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, fűszereket.
- Végül felengedjük a növényi főzőkrémmel, alaposan elkeverjük, a félretett karfiolrózsákkal, friss bazsalikommal, szerecsendióval stb. díszíthetjük!
Jó étvágyat!
További receptek a Vegissimán
Készítsd el ezeket is!
Subscribe
0 hozzászólás