Image Alt

2. nap

  /  2. nap

2. nap

Reggeli

Zöld Smoothie energiagolyókkal, igazi vitaminbomba, amivel indulhat a nap!

Hozzávalók (1-2 főre)

  • 1 banán
  • 1 narancs
  • 2 nagy maréknyi zöld saláta levél (spenót, madársaláta, vagy fodros kel a legjobb)
  • 1-2 ek. zabpehely
  • 400ml víz (lehet több/kevesebb is, attól függ milyen állagúra szeretnéd)
  • 2-3 szem magozott datolya, ha édesebben szereted

Hozzávalók az energiagolyó alaprecepthez:

10 dkg datolya (ha száraz, áztasd be előtte egy kicsit)

10 dkg finomszemű zabpehely

2 ek. kókuszreszelék vagy nyers kakaópor a forgatáshoz

A turmix elkészítése

Az összes hozzávalót a turmixgépbe rakjuk (zöld levelek kerülnek a tetejére) és krémes állagúra turmixoljuk. Frissen a legjobb, de légmentesen záródó dobozban 1-2 napig hűtőben eláll.

Az energiagolyók elkészítése

Késes aprítóval keverd addig a zabpelyhet és a datolyát, amíg egy sűrű, formázható masszát nem kapsz belőlük. Szükség esetén adhatsz hozzá pici vizet.

Nedves kézzel golyókat formázol, majd kókuszreszelékkel, vagy nyers kakaóporral bevonhatod őket. Jó étvágyat!

Ebéd

Teljes kiőrlésű spagetti lencse bolognai-val

Hozzávalók (2 főre)

  • 200g teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva, apróra vágva
  • 1-2 répa apróra vágva
  • 2 zellerszál, feldarabolva
  • 1 pohár beluga lencse
  • 2,5 pohár zöldségalaplé
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv
  • friss petrezselyem és bazsalikom apróra vágva

Elkészítés

Főzd meg a tésztát, amíg elkészül, készítsd el a bolognait. Dínsztelt meg a hagymát, a répát és a zellert egy tapadásmentes serpenyőben pici vízen, vagy olajon kb. 5 percig. Add hozzá a lencsét és az alaplevet, forrald fel, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet és főzd kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. A legvégén, amikor a folyadék már elfőtt, add hozzá a fokhagymát, paradicsomszószt, sózd, borsozd és hagyd, hogy még egyet rottyanjon az egész a lábasban. Halmozd a tésztára és már eheted is, jó étvágyat hozzá.

Vacsora

Quinoa saláta

Hozzávalók (2 főre)

  • 1 kisebb bögre száraz quinoa
  • ½ konzerv fekete bab, leöblítve (másik felét tedd hűtőbe, holnap felhasználjuk)
  • ½ konzerv csemegekukorica (másik felét tedd hűtőbe, holnap felhasználjuk)
  • Pár szem koktélparadicsom, félbevágva
  • ½ lilahagyma, apróra vágva
  • Dresszing hozzávalói
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/4 csésze apróra vágott friss koriander (ha nincs, akkor vmilyen friss zöld, pl. Petrezselyem)
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 lime, vagy fél citrom leve
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 1/2 teáskanál chili por
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor, vagy 1 gerezd fokhagyma összenyomva, apróra vágva
  • csipet füstölt paprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Egy közepes lábasban főzd meg a quinoát alacsony hőkokon, lefedve 1,5-2x-es vízben, amíg a víz felszívódik. Ha kész, tedd bele egy tálba és hagyd kihűlni.

Készíts elő egy befőttesüveget, tedd bele az öntet összes hozzávalóját, majd zárd le az üveget és alaposan rázd össze.

A kihűlt quinoa-hoz add hozzá a fekete babot, csemegekukoricát, koktél paradicsomot és a lilahagymát. Keverj mindent össze, majd öntsd rá a dresszinget és keverd át még egyszer. Jó étvágyat!

X