Image Alt

3. nap

  /  3. nap

3. nap

Reggeli

Tofu rántotta koktélparadicsommal és bébispenóttal

Hozzávalók

  • Fél fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 1 csomag (350g) keményebb típusú (füstölt) tofu
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt kurkuma
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • koktélparadicsom
  • 2 marék bébispenót

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú teflonserpenyőben pirítsd meg a finomra vágott hagymát amíg üveges nem lesz.
  2. A tofut szeletelt kisebb darabokra, majd kézzel morzsold szét apró darabkákra, add hozzá a sót, borsot, fokhagymát, kurkumát.
  3. A tofumorzsát halmozzuk a pirított hagymára, majd alaposan dolgozzuk össze, közepes hőfokon, időnként megkeverve kb. 5 percig süssük.
  4. Add hozzá a felezett koktélparadicsomokat, valamint a spenótleveleket, keverd át, majd teljes kiőrlésű pirítósra halmozva, friss petrezselyemmel díszítve tálald!

(A maradék tofu-rántotta légmentesen zárhatóedényben, hűtőben akár 3 napig is eláll!)

Ebéd

Vegán Chilis Bab (tálalhatod rizzsel is, úgy kiadósabbb)

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 db zöld kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 2 szál zeller, apróra vágva
  • 1 répa, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk. őrölt piros paprika
  • 1 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • 1 konzerv vörösbab + a tegnapi ½ konzerv Fekete bab
  • 1/2 konzerv kukorica (tegnapról)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Chili ízlés szerint

Elkészítés

Vágjuk a hagymát kockára, pirítsuk olajon sóval, amíg fonnyadni nem kezd. Mehet rá a répa, paprika, zellerszár, majd néhány perc dínsztelés után a fokhagyma és a chili. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Tegyük bele a babért, borsot, római köményt, pirospaprikát és fedő alatt főzzük addig, amíg megpuhulnak. Ezután jöhet rá a bab és a kukorica, majd a paradicsomszósz. Rottyantsuk egyet, Fűszerezzük, kóstoljuk. Jóétvágyat!

Vacsora

Curry Humusz mártogatós

Hozzávalók (2 főre)

  • 250g csicseriborsó konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 ek. olívaolaj (+a tálaláshoz)
  • 3 ek. tahini (szezámkrém)
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 csapott mokkás kanál curry por

Elkészítés

Vágj fel hosszúkás csíkokra uborkát, paprikát, zellerszárat és mártogass kedvedre!

X