Image Alt

4. nap

  /  4. nap

4. nap

Reggeli

Banános zabpalacsinta gyümölcsökkel

Hozzávalók (2 főre)

  • 1 nagyobb, érettebb banán
  • 1 bögre natur zabpehely
  • ½ bögre növényi tej vagy víz
  • Csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • késhegynyi fahéj
  • gyümölcsök
  • juharszirup

Elkészítés

A banánt villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Sűrű tészta kell legyen, ami nem folyik. Felhevítjük a tapadásmentes palacsintasütőnket, majd kanállal beleteszünk a masszából, amit kanállal elsimítunk. Közepes lángon süssük, nehogy megégjen. Ha megsült az alja, meg lehet fordítani és a másik oldalát is átsütni. Juharsziruppal, esetleg lekvárral, s friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Ebéd

Tofuricottával töltött gombafejek tabbouleh-val (bulgursalátával)

Hozzávalók

  • 500g nagyobb gombafej

Töltelék hozzávalói:

  • 1 tömb füstölt (350g) tofu
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma, átpréselve
  • 1 nagy marék medvehagyma, és/vagy petrezselyem apróra vágva
  • Néhány szem aszalt paradicsom, apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint

Bulgursaláta hozzávalói:

  • 1 pohár (150g) bulgur
  • 2 pohár (3dl) víz
  • egy nagy csipet himalája só
  • 3 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 3 evőkanál apróra vágott menta
  • 1 nagyobb paradicsom, apró kockára vágva
  • csokor újhagyma, vagy egy nagyobb fej csemegehagyma apró kockára vágva
  • 1 citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl szűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt feketebors

Elkészítés

A tofut morzsoljuk egy műanyag tálba, adjuk hozzáaz olívaolajat botturmix-szal keverjük krémes állagúra. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, s keverjük el egy fakanállal alaposan. A gombafejeket tisztítsuk meg, szárukat távolítsuk el. Rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd töltsük meg a tofukrémmel. Sütőben 20-25 perc alatt szépen megsül. A gomba kis levet fog ereszteni. Amíg a gombafejek sülnek a sütőben, készítsd el a bulgursalit.

Forrásban lévő vizet öntsünk a bulgurra, fedjük le, majd várjunk 20 percet. Ezalatt a bulgur felszívja a nedvességet és megpuhul. Ekkor sózzuk meg,hagyjuk kihűlni. A feldarabolt zöldségeket keverjük hozzá a dresszinggel.

Vacsora

Mediterrán tortilla tekercs

Hozzávalók

  • 4 szelet lilahagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika, elnegyedelve (magok eltávolítva)
  • 1 zsenge padlizsán, szeletekre vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • ¼ pohár friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1 csipet himalája só
  • Humusz (vehetsz boltit, vagy készíthetsz megint házilag)
  • 4 teljes kiőrlésű tortilla lap

Elkészítés

Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes hőmérsékletűre. Egy picike olajon pirítsd le a hagymát, paprikát és a padlizsánt. Süsd át mindkét oldalukat min. 3 percig, amíg meg nem pirulnak szépen. Vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre őket egy tálba. Fűszerezd őket sóval és szórd meg őket friss petrezselyemmel, bazsalikommal.

Kend a humuszt a tortillák közepére, halmozd a zöldségeket rájuk. Tekerd fel a tortillát és átlósan félbe vágva tálald! Jó étvágyat!

*Mérd ki a holnap reggeli muffin hozzávalóit, hogy reggel csak össze kelljen keverni és mehet is a sütőbe!

X